Companii

Toate actiunile Arcom sunt la vanzare

25.07.2007, 17:51 71

Actiunile companiei de constructii Arcom, care se afla intr-un proces de concentrare a capitalului, au fost scoase in totalitate la vanzare, in circa trei luni de la luarea deciziei de vanzare a companiei.
"Pana la sfarsitul lunii iulie se va concretiza procesul de concentrare a capitalului social al companiei, pentru ca toti actionarii au scos la vanzare actiunile pe care le detin. Practic, procesul de vanzare a companiei va fi incheiat pana la sfarsitul anului", a declarat Doina Enita, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Arcom. Enita a fost primul reprezentant al Arcom care a scos in luna mai la vanzare 200 de actiuni la pretul de 120 de euro pe actiune.
Cel mai interesat sa preia compania Arcom, omul de afaceri George Becali, patronul echipei Steaua, detine indirect circa 51% din actiunile Arcom, potrivit reprezentantilor Arcom, insa va fi dificil sa intre direct in posesia lor pentru ca, fiind o societate inchisa, trebuie sa se exercite dreptul de preemtiune al actualilor angajati. In prezent, Becali detine direct 2.065 de actiuni, circa 0,7% din total.
"In prezent, cel mai activ cumparator este SIF Muntenia, care detine in mod direct circa 20% din actiuni, fata de 8,6% cat avea la inceputul anului. Insa intentiile SIF Muntenia nu le stim, pentru ca este o societate netransparenta. Nu ni s-a comunicat inca la ce participatie se va opri SIF Muntenia", explica Enita.
Pana in luna septembrie se va forma o adunare generala a actionarilor, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie schimbata structura actuala a actionariatului.
Interesul ridicat pentru societatea Arcom este indicat si de faptul ca la inceputul saptamanii a fost inregistrata cea mai scumpa actiune vanduta pana in prezent, care se ridica la 160 de euro (525 de lei), in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de circa 7,2 lei. Becali declara la sfarsitul saptamanii trecute pentru ZF ca detine indirect circa 56% din compania de constructii Arcom Bucuresti prin actionari care cumpara in numele lui, pentru care ofera un pret de 105 euro pe actiune.
"Becali se misca foarte repede pentru ca plateste cash, iar majoritatea actionarilor Arcom sunt fosti angajati iesiti la pensie care au nevoie mare de bani. Noi speram ca procesul de concentrare a capitalului social sa se termine cat mai curand, pentru ca in prezent nu putem semna contracte noi, deoarece clientii nostri asteapta sa se clarifice situatia din companie. Cred ca preluarea companiei Arcom de catre George Becali va fi benefica pentru companie", spune Enita.
Un alt actionar care detine indirect circa 10% este compania de constructii Somaco din Bucuresti. Practic, oficial s-a tranzactionat 10% din capitalul social al companiei, iar inca 20% din capital si-au schimbat neoficial proprietarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO