Companii

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente

Autor: Ioana David

23.06.2011, 00:06 1672

În distribuţia de medicamente lupta pentru lichidităţi s-aacutizat în 2010, an în care deşi piaţa a crescut şi odată cu ea şibusinessul principalilor ju­cători, au existat riscuri pri­vindneîncasarea banilor.

Firmele au fost nevoite să stea în aceste condiţii cu ochii pefar­macii şi să fie aten­te la cine intră în insol­venţă pentru anu fi luaţi prin sur­prindere.

Vedeţi cine face jocurile pe 75 de pieţe din economia românească în Anuarul Cei mai mari jucători din economie care va apărea pe piaţă luna aceasta Principaluleve­niment ar putea să fie con­siderat anun­ţul privind in­tenţiaA&D Phar­ma (com­­panie care gru­pează dis­tri­buitorulMediplus şi far­maciile Sen­siblu, o reţea de mar­keting &sales şi clinicile Anima) de a se delista de pe bursa din Londra,acolo unde era cotată încă din 2006.

Anun­ţul s-a con­cretizat în 2011. La începutul acestui an,con­ducerea celui de-al doilea distribuit, Farm­ex­pert, respectivdirectorii executivi Octavian Iacob şi Cezar Zaharia, a ple­cat dincompanie, moment care a marcat revenirea lui Iulian Tran­dafir,care se retrăsese din această po­ziţie în ia­nuarie 2008. Directorge­neral a rămas Eugen Ban­ciu, care are şi un pachet minoritar deacţiuni.

Aproape 40 de dis­tri­buitori de medi­ca­mente sunt activi pepiaţa locală, iar cel mai mare, Medi­plus, are o cotă de piaţă înretail (distri­buţia către far­macii) de 19,27% (în pri­mele şaseluni ale anului 2010), potrivit unor in­for­maţii care au apărut înpros­pectul de admi­te­re la tranzac­ţio­nare a com­pa­nieiRo­phar­ma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO