Companii

Transavia deschide un complex avicol la Cristuru Secuiesc

Transavia deschide un complex avicol la Cristuru Secuiesc

Autor: Liviu Iancu

11.04.2012, 00:00 322

Transavia deschide un complex avicol la Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita, unde vor fi crescuţi anual peste două milioane de pui, a anunţat marţi compania. Ferma are 36 de hale de producţie şi va crea 30 de locuri de muncă.

"Noua unitate va produce 5.500 tone de carne anual şi este una dintre cele mai importante investiţii din România în domeniul creşterii puilor", a declarat într-un comunicat Ioan Popa, directorul general şi proprietarul Transavia. Totodată, compania a mărit capacitatea de producţie a staţiei de incubaţie şi obţinere a puilor de o zi, a fabricii de nutreţuri combinate Sîntimbru, precum şi capacitatea de abatorizare de la Oiejdea, mărindu-se şi parcul auto cu autospeciale care deservesc această fermă.

Transavia produce în prezent peste 50.000 de tone de carne şi deţine 15 ferme de creştere a puilor de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Compania a avut în 2010 o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro şi un profit brut de circa 7,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO