Companii

Tranzacţia anului în imobiliare: NEPI a plătit 81 de milioane de euro pe un mall la Constanţa

Tranzacţia anului în imobiliare: NEPI a plătit 81 de...

Autor: Cristi Moga

18.12.2013, 00:08 52
Fondul sud-african de investiţii NEPI, care a văzut în criză oportunitatea de a-şi duce portofoliul imobiliar spre active de circa un miliard de euro, a semnat marţi la Bucureşti cea mai importantă tranzacţie din acest an de pe piaţa locală, plătind 81 de milioane de euro pentru achiziţia mallului City Park din Constanţa.
 
City Park este un mall cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 30.000 de metri pătraţi a cărui construcţie a fost finalizată în 2008 pe malul lacului Tăbăcăriei de compania israeliană Neocity, fondată şi condusă în regiune de omul de afaceri Ehud Benshach.
 
Pentru dezvoltarea mallului, israelienii au accesat în 2006 un credit de 48,5 mil. euro de la grupurile bancare Eurobank (Bancpost) şi National Bank of Greece (Banca Românească), dar NEPI a decis să cumpere mallul rambursând integral împrumutul rămas.
 
„Tranzacţia se încheie astăzi (marţi – n. red.) la un randament în jurul a 9% pe an şi un preţ de 81 de milioane de euro. Credem că poziţia mallului este dominantă în Constanţa şi intenţionăm să realizăm şi o extensie de circa 20.000 de metri pătraţi cu spaţii comerciale şi leisure, inclusiv un cinematograf. Faptul că putem realiza această extensie a fost foarte important pentru noi“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert, CEO al NEPI.
 
NEPI a strâns de pe bursă încă 50 de milioane de euro la sfârşitul lunii noiembrie cu scopul de a semna o achiziţie, iar Slabbert afirmă că preluarea City Park va fi realizată din fonduri proprii ale grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro