Companii

Tranzacţie de 2 miliarde de dolari pe piaţa de servicii imobiliare: DTZ preia Cushman & Wakefield

Tranzacţie de 2 miliarde de dolari pe piaţa de servicii...

Autor: Anca Dumitrescu

11.05.2015, 16:00 198

Noua companie va avea venituri anuale de peste 5 miliarde de dolari şi 250 de birouri în peste 50 de ţări.

Luna trecută, holdingul italian Exor, care controlează Cushman & Wakefield, a anunţat că a primit mai multe oferte neangajante pentru preluarea companiei de servicii imobiliare.

Tranzacţia va modifica sectorul serviciilor imobiliare pe segmentul comercial, prin crearea unui concurent puternic pentru două firme dominante, CBRE Group şi JLL.

Numeroase companii au încercat să ocupe poziţia a treia pe piaţă, dar niciuna nu a reuşit să se apropie de CBRE, cu venituri anuale de 9 miliarde de dolari în 2014 şi JLL, cu venituri de 5,4 miliarde de dolari.

Noua companie Cushman & Wakefield va fi condusă de Brett White, fost director general al CBRE, care a contribuit ca această companie să devină lider de piaţă.

White, care a demisionat de la CBRE în 2012, a colaborat recent cu fondul TPG, care mai include PAG Asia Capital şi Ontario Teachers’ Pension Plan. În ultimele şase luni, TPG a cumpărat DTZ pentru 1,05 miliarde de dolari şi Cassidy Turley din Washington, într-o tranzacţie evaluată la până la 600 de milioane de dolari.

Preluarea, care ar putea fi finalizată mai târziu în acest an, vine într-o perioadă de consolidare rapidă a sectorului serviciilor imobiliare. În ultimii ani, această industrie s-a extins de la activităţi de brokeraj la o gamă largă de servicii, între care managementul de active, consultanţă şi securitatea companiilor.

Cushman & Wakefield a înfiinţat un birou de consultanţă în România în 2007, prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting. În acest fel, Cushman & Wakefield a devenit unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa locală de consultanţă imobiliară.

DTZ este la rândul ei prezentă pe piaţa serviciilor de consultanţă imobiliară din România, prin intermediul DTZ Echinox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO