Companii

Tranzactiile cu Biofarm au stabilit castigatorul in top RASDAQ

02.03.2005, 00:00 31

Societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare din Bucuresti a ocupat locul intai in topul brokerilor pe RASDAQ dupa tranzactiile intermediate luna trecuta, realizand un rulaj de 9,1 milioane de euro, aferent unei cote de piata de 15,3%.


Pozitionarea pe primul loc s-a datorat mai ales operatiunilor pe care le-au intermediat pentru investitorul Robert Ferran, care a vandut o mare parte din actiunile pe care le detinea la producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti. Ferran si-a redus la 10% participatia de peste 32% pe care o detinea in cadrul Biofarm.


Unul din cumparatorii mari care au intrat pe Biofarm a fost si societatea de intermediere financiara SSIF Broker din Cluj-Napoca. Broker s-a clasat pe locul al doilea in ceea ce priveste rulajele de pe RASDAQ, cu o cota de piata de 12,3%. Valoarea tranzactiilor intermediate in februarie de aceasta societate a fost de 7,3 milioane de euro.


Cele doua societati de brokeraj ocupa primele doua locuri si in clasamentul de la inceputul anului, cu cote de piata de 12%, in cazul HTI si respectiv 11,5%, in cazul Broker.


Intre societatile de brokeraj care au ca actionar principal o banca, cel mai bine s-a clasat Raiffeisen Capital & Investment, cu tranzactii de 2,4 milioane de euro si o cota de 4,1%. Rulajul realizat de acesti brokeri au pozitionat societatea pe locul al saselea.



Din primele cinci societati de brokeraj in februarie pe RASDAQ au facut parte si Active International, Estinvest si Swiss Capital. Estinvest este singura din top cinci care ofera si posibilitatea tranzactionarii online.



Brokerii spun ca tot mai multi investitori mici au inceput sa se "uite" mai atent si la companiile listate pe RASDAQ, unii dintre ei fiind dispusi sa treaca peste criteriul lichiditatii daca situatia economico - financiara a companiei ar justifica aprecieri importante de pret pe viitor.



Totusi, aceste actiuni mai putin lichide au un grad de risc ridicat si din cauza lipsei informatiilor cu privire la evolutia financiara si generala a societatii. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO