Companii

Tricotaje Somesul asteapta angajatii care au plecat la munca in Italia si Spania

16.10.2008, 14:12 70

Piata locala de tricotaje va creste pana la finele anului in curs cu aproximativ 10% fata de anul 2007, datorita faptului ca multe dintre firmele care au colaborat cu producatorii de confectii din China si din tarile Orientului Mijlociu se reorienteaza catre companiile autohtone din domeniu, spun reprezentantii companiei clujene Tricotaje Somesul.

"In momentul de fata avem 300 de angajati, insa pentru capacitatile noastre de productie am mai avea nevoie de inca 50 de persoane. Speram ca incepand de anul viitor personalul nostru care a plecat la munca in Spania sau Italia va reveni in tara, astfel ca numarul de angajati Tricotaje Somesul sa depaseasca anul viitor 350 de persoane", spune Liliana Gog, directorul general al companiei. Daca anul trecut ponderea exportului era de 60% din totalul cifrei de afaceri a Tricotaje Somesul, in prezent compania clujeana exporta aproximativ 75% din marfa cu precadere in Germania si Franta. Ca si tendinta pe piata de profil, reprezentantii companiei deficitul fortei de munca pe piata locala influenteaza in prezent dezvoltarea companiilor autohtone de confectii. In primele opt luni, afacerile companiei au urcat cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 3,2 mil. euro, estimarile pentru tot anul vizand atingerea unui prag de 4 mil. euro. "Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri in primele opt luni din acest an se datoreaza cresterii productiei pentru export si reorientarii clientilor spre produsele noastre. Cu toate ca piata in domeniul nostru de activitate a stagnat in primele opt luni de zile ale anului, incepand din luna septembrie am observat o crestere a pietei fata de prima parte a anului", a mai precizat directorul general al Tricotaje Somesul. Capacitatea de productie a companiei clujene este in prezent de 25.000 de articole pe luna, fata de 20.000-22.000 de articole produse anul trecut in interval de o luna. Conducerea Tricotaje Somesul estimeaza ca va realiza pana la finele anului in curs 300.000 de articole. Tricotaje Somesul a fost privatizata integral in anul 1995, iar 25% din actiuni apartin companiei italiene Maglificio Morgano.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO