Companii

Turabo Cafe isi extinde reteaua prin achizitia a noua cafenele

Turabo Cafe isi extinde reteaua prin achizitia a noua cafenele
10.10.2007, 17:40 112

Compania care opereaza restaurantele Turabo a achizitionat recent noua cafenele Dark, aflate in cadrul hipermarketurilor Real. Potrivit conducerii companiei, preluarea cafenelelor face parte din procesul de extindere al Turabo Cafe. "Ne aflam pe o piata in care spatiile comerciale care se incadreaza in standardele noastre sunt limitate, iar tranzactia ne-a oferit posibilitatea de a ne mari portofoliul cu o cifra deloc de neglijat. Mai mult de atat, pozitia foarte buna a cafenelelor in cadrul hipermarketurilor a fost un argument in plus", a declarat Tudor Dragomir Niculescu, presedintele grupului Turabo Cafe.
Preluarea celor noua cafenele s-a realizat intr-o tranzactie de aproximativ 500.000 de euro, dar compania va mai investi 500.000 de euro in modernizarea locatiilor. Niculescu doreste ca noul lant de cafenele sa treaca printr-un proces de rebranding, astfel incat toate cafenelele aflate in hipermarketurile Real sa activeze sub numele de Turabo Cafe. Pe langa cele noua locatii din Baia Mare, Craiova, Oradea, Constanta, Brasov, Targu Mures, Sibiu, Satu Mare si Timisoara, reprezentantii Turabo Cafe nu exclud posibilitatea deschiderii altor cafenele in cadrul hipermarketurilor Real.
"Noua achizitie a fost facuta prin prognozarea evolutiei viitoare a lantului de hipermarketuri Real si a fost unul dintre vectorii care au contat cel mai mult in decizia pe care am luat-o. Ca si Turabo Cafe, Real este un business dinamic si cu siguranta ca vom tine pasul cu ei", a mai spus Niculescu.
Extinderea lantului de cafenele Turabo Cafe nu se opreste insa la aceasta achizitie. Strategia de dezvoltare vizeaza deschiderea unor cafenele si in afara galeriilor comerciale sau a hipermarketurilor din intreaga tara.
"Planurile de extindere pentru anul acesta vor fi indeplinite pentru ca ne incadram in targetul propus. Detinem la ora actuala 21 de cafenele, iar pana la finele anului vom mai avea in portofoliu inca cinci pentru ca dorim ca la sfarsitul anului 2008 sa existe 35 de cafenele Turabo Cafe", a explicat Niculescu.
Una dintre cafenelele care vor fi deschise sub marca Turabo Cafe va fi situata in afara granitelor tarii, incepand cu prima decada a anului viitor.
Deocamdata reprezentantii companiei nu s-au decis in privinta locatiei, dar printre pietele vizate se numara Praga, Chisinau si Sofia. "La inceput eram convinsi ca cea mai buna locatie va fi Praga, dar in ultimul timp am inceput sa luam in considerare si celelalte doua orase, ca potentiale destinatii", este de parere Niculescu.
Valoarea totala a investitiei in cafenele, care vor fi deschise pana la sfarsitul anului viitor, se ridica la aproximativ 2 milioane de euro, in conditiile in care bugetul alocat unei singure unitati se situeaza intre 100 si 150 de mii de euro, in functie de zona si de suprafata unitatii.
Turabo Cafe estimeaza sa incheie anul 2007 cu o cifra de afaceri de 7 mil. euro, de trei ori mai mare fata de anul trecut, cand afacerile companiei au ajuns la 2,3 mil. euro.
"Acest rezultat este obtinut prin dezvoltarea retelei de cafenele si prin evolutia acesteia si a centrului de evenimente pe care il detinem, Turabo Grand Ballroom", declara managerul Turabo Cafe.
In present, Turabo Cafe detine 21 de unitati, dintre care sapte sunt in Bucuresti (doua dintre acestea activand in sistem de franciza), si cate una in Iasi, Brasov, Timisoara, Sibiu si Mamaia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO