Companii

Turabo Cafe si-a bugetat venituri de 7 mil. euro

Turabo Cafe si-a bugetat venituri de 7 mil. euro

Investitia intr-o locatie Turabo variaza in functie de spatiu, ajungand pana la 150.000 de euro

31.01.2007, 18:16 107

Lantul de cafenele Turabo Cafe, controlat de omul de afaceri Tudor Dragomir Niculescu, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 2,3 milioane de euro (3 milioane de dolari), de trei ori mai mult decat cifra de afaceri cu care a incheiat anul 2005.
"Cresterea semnificativa a afacerii s-a datorat deschiderii de noi locatii, consolidarii locatiilor existente, dar si inaugurarii centrului de evenimente Turabo Grand Ballroom", a declarat Tudor Dragomir Niculescu, proprietarul si directorul general al companiei.
Niculescu isi propune pentru anul 2007 realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro (9 milioane de dolari).
"Cresterea veniturilor va fi sustinuta de deschiderea a cel putin patru cafenele in Romania in prima jumatate a anului 2007 si de Turabo Grand Ballroom", a declarat Niculescu.
Potrivit proprietarului lantului de cafenele, una dintre cele mai mari provocari din acest an se refera la deschiderea primei unitati Turabo Cafe in afara granitelor tarii.
Pietele pe care Niculescu le vizeaza pentru extinderea activitatii Turabo sunt capitalele Cehiei si Poloniei, precum si capitalele altor tari membre ale Uniunii Europene.
Pentru o astfel de unitate este necesara o investitie de 300.000 de euro, potrivit reprezentantilor companiei, care sustin ca prima cafenea din afara Romaniei va fi inaugurata in perioada august-septembrie.
"Vrem sa analizam impactul pe care il are conceptul Turabo pe o piata noua si dupa aceea vom analiza strategia de dezvoltare", a adaugat Niculescu.
Cafenelele Turabo au ca target persoanele cu venituri medii si mari, oameni de afaceri, locatiile vizate pentru extindere fiind in zonele centrale ale oraselor.
In acest moment, la nivel national, opereaza noua locatii Turabo Cafe, planurile companiei pentru 2007 vizand deschiderea a inca sapte locatii, dintre care trei vor fi deschise in sistem de franciza.
"Cu siguranta doua din cafenelele pe care le vom inaugura in prima jumatate a anului vor fi in Bucuresti iar una pe litoral, la Mamaia", a mai spus Niculescu.
Bugetul pe care Niculescu este dispus sa-l aloce pentru deschiderea noilor unitati Turabo Cafe este de 1,5 milioane de euro. Investitia intr-o locatie Turabo variaza in functie de spatiu, ajungand pana la 150.000 de euro.
Turabo a inaugurat in prima parte a anului trecut un centru de evenimente situat in zona Pipera, denumit Turabo Grand Ballroom, care a necesitat o investitie de 500.000 de euro. "Turabo Grand Ballroom va fi extins cu a doua sala de evenimente, iar lucrarile vor fi finalizate la inceputul lunii februarie. In acest proiect am investit in total un milion de dolari (aproximativ 770.000 de euro), iar incasarile bugetate pentru 2007 sunt de aproximativ 1,5 milioane de euro", a adaugat proprietarul Turabo Cafe.
Finantarea operatiunilor Turabo este sustinuta de reinvestirea profitului si de imprumuturile bancare.
Lantul de cafenele Turabo a fost infiintat in urma cu trei ani, investitia in prima cafenea fiind de 250.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO