Companii

Turcii de la Teknosa deschid zece magazine anul acesta

26.04.2007, 19:37 19

Grupul Sabanci, unul dintre cele mai mari holdinguri din Turcia, care detine lantul de retail de electronice si electrocasnice Teknosa, va deschide pana la sfarsitul anului 10 noi magazine de profil in Romania.
"Pentru anul in curs intentionam deschiderea a peste zece noi magazine Teknosa si familiarizarea consumatorului roman cu acest brand. De asemenea, cu sustinerea Sabanci Holding si Teknosa, estimam o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro", a declarat Gyorgy Baba, direcor general al Teknosa-Primex. Sabanci a achizitionat in toamna anului trecut 51% din actiunile retailerului Primex, care detinea o retea de 51 de unitati de retail.
Compania a deschis recent in cadrul galeriei comerciale Carrefour Ploiesti cel de-al treilea magazin Teknosa din Romania, care are o suprafata comerciala de 500 de metri patrati. Nivelul investitiei nu a fost precizat, reprezentantii companiei mentionand ca este una din etapele programului de investitii de 100 de milioane de euro ce va fi desfasurat in 2007. Urmatorul magazin Teknosa va fi inaugurat in cadrul centrului comercial Euromall din Pitesti.
Reprezentantii grupului din Turcia estimeaza afaceri de 50 mil. euro in acest an pentru lantul de retail Teknosa-Primex, in crestere cu 66% fata de 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO