Companii

Turismul cultural mareste veniturile Atlantic Tour

17.12.2003, 00:00 38



Agentia de turism Atlantic Tour va incheia anul 2003 cu o "usoara crestere" in euro comparativ cu anul trecut, spun reprezentantii firmei. Cifra de afaceri pe 2002 a fost de 5,4 milioane de euro.



In jur de 65% din venituri provin din activitatea de incoming (sosirile de turisti straini in tara). Reprezentantii agentiilor de turism din Romania care au o activitate semnificativa de incoming spun ca strainii vin in Romania in principal cu scopuri de afaceri. La Atlantic Tour insa situatia a fost diferita. "Cei mai multi straini care au vizitat anul acesta Romania prin agentia noastra au venit in scopuri turistice si in special pentru turism cultural. Am organizat multe sejururi in Moldova si in Maramures", a spus Bogdan Gligor, economist in cadrul agentiei. Cei mai multi clienti au provenit din Japonia, America de Nord, Orientul Indepartat.



"Fata de anul trecut am remarcat o crestere a numarului de clienti japonezi si americani. Spre exemplu, in 2002 am avut 1.600 de japonezi, iar anul acesta 2.000, iar media unui sejur a fost de cinci zile. Au fost si multi chinezi, dar nu foarte multi comparativ cu anul trecut", a mai spus Gligor.



Agentia de turism Atlantic Tours este o afacere de familie, infiintata in 1992 si la momentul actual este detinuta in proportie de 100% de familia Gligor. Agentia este acreditata IATA, adica face si vanzari de bilete de avion, insa ponderea veniturilor din ticketing in total este de circa 5%.



Anul trecut, Atlantic Tour a avut un profit de 8 miliarde de lei (200.000 euro), iar anul acesta conducerea se asteapta la un rezultat similar.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO