Companii

Un consortiu condus de AIG vrea Hyundai Securities

16.08.2001, 00:00 14



Un consortiu din SUA, condus de American International Group doreste sa obtina 34 de procente din pachetul de actiuni al Hyundai Securities, ceea ce ii va oferi controlul managerial al uneia din cele mai mari companii de brokeraj din Coreea de Sud, informeaza oficiali din guvern, citati de Korea Economic Daily.

Membrii ai guvernului au declarat recent ca se asteapta ca afacerea sa fie incheiata pana la sfarsitul acestei saptamani.

Consortiul condus de AIG a facut o oferta de cumparare a unui pachet de actiuni la Hyundai Securities si a doua unitati financiare afiliate Hyundai la pretul de 858 milioane de dolari, in iunie anul trecut.

Negocierile au fost afectate de neintelegerile asupra pretului de cumparare si de cererea AIG de a fi sprijinita de guvern in recapitalizarea unitatilor financiare ale Hyundai.

Pierderile datorate cumpararii de obligatiuni emise de compania falimentara Daewoo au adus unitatile financiare Hyundai aproape de intrarea in incapacitate de plata.

Incheierea contractului cu AIG va oferi noi fonduri grupului Hyundai, care se lupta cu datoriile la unele din companiile afiliate. Analistii au avertizat ca nerealizarea acestei tranzactii ii va forta pe creditori sa ofere mai multe fonduri.

La inceputul acestui an creditorii au fost fortati sa preia controlul la Hyundai Engeneering & Construction, in timp ce Korea Development Bank a fost de acord sa refinanteze obligatiunile cu scadenta anul acesta, pentru a preveni falimentul altor companii Hyundai.

Intre timp au inceput sa existe suspiciuni in ceea ce priveste vanzarea Seoul Bank catre parteneri straini, dupa ce conducerea Comisiei Financiare de Supraveghere, agentia de restructurare a statului, a spus ca guvernul pregateste "un plan care sa limiteze extinderea crizei", in cazul in care preluarea bancii esueaza.

Coreea de Sud promisese ca va vinde Seoul Bank, ca parte a pachetului de masuri de asanare financiara impus de FMI la sfarsitul anului 1997. Scopul era de a introduce o competitie mai putenica a bancilor straine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO