Companii

Un dealer auto: Sunt şefi din multinaţionale care vin să-şi schimbe maşinile

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

14.03.2014, 00:07 3280

Lucian Alexe, acţionarul dealerului auto Proleasing din Ploieşti, cu afaceri anuale de aproximativ 14 mil. euro, care comercializează mărcile BMW şi Ford, spune că vânzările de maşini sunt pe un trend ascendent, iar piaţa nu mai este susţinută de speculă imobiliară precum în 2007-2008, ci de creşterea companiilor.

„Multinaţionalele prezente în regiune deja au crescut în primul trimestru. În afară, în ţara lor de origine, ori au crescut, ori şi-au redus declinul. În plus, în 2014 am intrat deja cu 50 de discuţii pe Ford şi 10 pe BMW, ceea ce nu

s-a mai întâmplat în ultimii ani“, a spus şeful Proleasing, aceasta fiind una dintre cele mai optimiste declaraţii ale unui jucător din auto la începutul acestui an. Şi datele statistice arată o revenire a pieţei, în condiţiile în care înmatriculările de maşini noi au crescut în fiecare dintre ultimele trei luni. Doar în primele două luni din 2014, înmatriculările de maşini au crescut cu 11%, la aproape 8.800 de autoturisme, iar reluarea programului Rabla începând cu aprilie va sus­ţine avansul unei pieţe de aproape 1 mld. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO