• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Companii

Un magazin care vinde online etnobotanice şi manuale pentru creşterea marijuanei a fost deschis

Un magazin care vinde online etnobotanice şi manuale pentru creşterea marijuanei a fost deschis

Autor: Andrei Dumitrescu

14.08.2013, 16:28 1704

Un adevărat magazin pentru vânzarea en-gros de etnobotanice către dealerii de droguri din România, seminţe pentru cultivarea canabisului şi a ciupercilor cu efect halucinogen, precum şi manuale pentru creşterea marijuanei, a fost deschis online şi îşi face reclamă pe site-uri de socializare.

După ce, cu doi ani în urmă, etnobotanicele au fost interzise în România, o parte dintre patronii aşa-ziselor "magazine de vise" şi-au mutat rapid afacerile pe internet, chiar dacă vânzarea acestor substitute ale drogurilor se pedepseşte cu închisoarea, iar pedeapsa poate ajunge până la opt ani de detenţie.

În aceste condiţii, pentru aprovizionarea cu marfă a dealerilor de etnobotanice, a fost înfiinţat pe internet chiar şi un veritabil complex comercial destinat vânzărilor în cantităţi mari, de unde doritorii se pot aproviziona cu marfă. Condiţia impusă cumpărătorilor este să ia produse în valoare de cel puţin 500 de lire sterline sau echivalentul în lei al acestei sume, la cursul valutar din ziua în care se face comanda.

Pe site-ul respectiv, dealerii pot alege droguri din diferite categorii, pentru toate gusturile şi nevoile, cum s-ar spune. Astfel, există "ierburi extrem puternice" şi "ierburi foarte puternice", "pastile pentru petrecere", "produse pentru sex", "răşini solide", "săruri de baie" etc.

Preţurile variază între opt lire sterline, care reprezintă preţul pentru un plic de aşa-zise "ierburi puternice", şi 12 lire, atât cât costă un plic de "răşini solide" sau de "sare de baie".

Afacerile par să meargă bine, în condiţiile în care, spre exemplu, stocurile de "salvia divinorum" - scoasă la vânzare în trei sortimente - sunt "epuizate".

În afara acestor substanţe, se pot achiziţiona en-gros şi articole pentru prizat, narghilele, pipe, măcinătoare, cântare şi balanţe dar şi o gamă variată de seminţe şi kit-uri de creştere pentru cultivarea, la domiciliu, a plantelor cu efect halucinogen.

Mai mult, la magazinul en-gros virtual există la vânzare şi o gamă de manuale "de grădinărit", pentru creşterea marijuanei.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat, pentru MEDIAFAX, că site-urile care comercializează etnobotanice sunt monitorizare, în vederea identificării persoanelor care încalcă legea cu privire la vânzarea produselor de acest tip.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702