Companii

Un milion de dolari castig la Electrocontact

06.03.2003, 00:00 17

Producatorul de aparataj electric si produse electrotehnice Electrocontact Botosani a incheiat anul 2002 cu un profit brut de 32,6 miliarde de lei (1 milioan de dolari). Profitul net de 29 miliarde de lei (0,9 milioane de dolari) a consemnat o crestere de peste 50% fata de anul anterior.
Cifra de afaceri a ramas la o valoarea apropiata de anul trecut, la 123 miliarde de lei (4 milioane de dolari). Printre principalii beneficiari ai produselor fabricate de Electrocontact se numara Centrala Nuleara Cernavoda si producat orul de automobile Dacia Pitesti.
Actionarul principal al companiei este Asociatia Salariatilor, care detine un pachet de 40,6% din actiuni, celalalt actionar important fiind o persoana fizica, Gabriel Chiriac, care detine un pachet de 33% din actiuni.
Titlurile Electrocontact  sunt cotate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, unde lichiditatea este insa extrem de redusa. Ultima tranzactie de pe piata s-a realizat la 560 lei/actiune, la care capitalizarea bursiera a societatii este de 1,8 milioane de dolari. Profitul net pe actiune aferent anului trecut este este de 358 de lei, adica aproximativ doua treimi din pretul de piata al actiunilor. Brokerii sunt insa pesimisti in privinta dividendelor. Incepand din anul 2000, cand societatea a trecut pe profit, profitul a fost folosit pentru  acoperirea pierderilor din  anii anteriori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO