Companii

Un nou operator aerian: Angel Airlines

08.05.2001, 00:00 32



Piata romaneasca a transporturilor aeriene de persoane va fi disputata, incepand cu mijlocul acestui an, de o noua companie, care va opera pe principalele rute interne si se va adresa cu precadere oamenilor de afaceri.

"Compania isi va incepe activitatea la 1 iulie, in urma unei investitii initiale de trei milioane de dolari. Pentru inceput, Angel Airlines va opera cu cinci aeronave de tip JetStream 32, cu 19 locuri, produse de British Aerospace", a declarat Azad Khosro, proprietarul noii companii aeriene, relateaza Mediafax.

Primele doua aeronave vor intra in dotarea companiei in luna iunie, urmatoarele trei fiind programate sa fie livrate in august.

Potrivit lui Khosro, se are in vedere ca pana la sfarsitul anului numarul aeronavelor sa ajunga la sapte sau opt. Gazda aparatelor de zbor si centrul operatiunilor nationale va fi aeroportul Baneasa.

"Nu intentionam sa concuram compania Tarom, pentru ca ne adresam unui sector diferit de clienti. Angel Airlines va avea drept segment tinta oamenii de afaceri.

Conform unor studii statistice, 85% din zborurile interne sunt ocupate de oamenii de afaceri din diverse sectoare, cum ar fi cel bancar si cel de asigurari", a aratat Azad Khosro

De fapt, spune Khosro, Angel Airlines isi propune sa acopere un sector deficitar al operatorului national roman de transporturi aeriene. "Tarom are cateva rute interne neprofitabile.

Pentru ei, spre exemplu, nu este rentabil sa aduca la Bucuresti zece persoane care, ulterior, vor zbura la Frankfurt, pentru ca flota sa este formata din aeronave cu un numar ridicat de locuri", considera Azad Khosro.

Tarifele practicate de Angel Airlines vor fi mai ridicate decat cele ale Tarom, dar in schimb vor exista destinatii spre care vor fi efectuate cate doua zboruri pe zi, fata de numai unul in cazul Tarom.

"Este mai convenabil pentru client sa plateasca putin mai mult, fara sa fie nevoit sa ramana peste noapte in orasul de destinatie in asteptarea cursei de a doua zi, lucru care ar insemna si plata cazarii la un hotel.

Avantajul e ca poti pleca dimineata si sa te intorci dupa-amiaza, sau poti pleca seara si sa te intorci a doua zi dimineata, daca chiar vrei sa ramai peste noapte in acel oras", spune Azad Khosro, care este si presedinte al Asigurarii Anglo-Romane.

Asigurarea Anglo-Romana este detinuta de grupul de comert Balli, care controleaza in Romania si Banca Comerciala Robank. Grupul Balli mai are activitati in industria metalelor neferoase.

Proprietarul Angel Airlines a afirmat ca investitiile vor creste in functie de dezvoltarea operatiunilor, dar in privinta veniturilor admite ca "doar intr-un caz fericit" noua companie va deveni eficienta din primul an de activitate.

"In mod normal, in sectorul aviatic, o companie nou infiintata merge pe pierdere in primii doi-trei ani de activitate", a mai spus Khosro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO