Companii

Un român din trei nu cumpără cadouri de Crăciun

Autor: Cristina Rosca

05.12.2010, 23:33 20

Pentru Crăciunul din acest an, atunci când vine vorba decadouri, românii vor opta pentru haine, produse cosmetice şiparfumuri, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetarede piaţă GfK CR Academy Awards la cererea cotidianului american TheWall Street Journal.

Potrivit studiului, realizat pe un eşantion de 12.750 de persoanedin 12 ţări europene, în toate ţările din Europa Centrală, cele maipopulare cadouri vor fi hainele şi accesoriile, produsele deînfrumuseţare - în principal parfumurile şi rujurile - şi abia pepoziţia a treia jucăriile.

Pentru Crăciunul din acest an, doar 48% dintre europeni vor cheltuio sumă similară celei din urmă cu trei ani, când economia era încăîn perioada de boom. La polul opus, 38% dintre europeni şi-au redusbugetul. Românii se află în fruntea clasamentului, în condiţiile încare 67% din total au un buget mai mic pentru cadourile de Crăciundin acest an, comparativ cu 2007. Bulgarii (55%), portughezii (54%)şi italienii (47%) sunt alături de români cei care vor reducebugetul de cumpărături. Dacă 67% au redus bugetul de achiziţii decadouri, o treime dintre români nu vor cumpăra niciun cadou înacest an de Crăciun, din cauza crizei financiare şi economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO