Companii

Un sirian a dat 5,6 mil. euro pe Terom Iasi

16.12.2002, 00:00 29

O persoana fizica romana de origine siriana, Nanaa Hassan, a cumparat de la Autoritatea pentru Privatizare pachetul majoritar de actiuni al producatorului de fire si fibre sintetice Terom Iasi in cadrul unei tranzactii de aproape 5,6 milioane euro.
Valoarea tranzactiei include pretul pachetului de actiuni, capitalul de lucru ce va fi pus la dispozitie de noul actionar majoritar, investitiile tehnologice si cele de mediu. Printre angajamentele asumate de cumparator se numara mentinerea obiectului de activitate al societatii pentru cel putin cinci ani, pastrarea obligatiilor existente privind relatia cu sindicatele si mentinerea numarului de salariati pe o durata de cinci ani.
Nerespectarea obligatiilor sociale va duce la desfiintarea contractului fara masuri de punere in intarziere sau alte formalitati. Divizarea sau fuziunea societatii nu va fi posibila fara acordul scris al Autoritatii pentru Privatizare.
De asemenea, investitorul va plati APAPS dividendele aferente profitului inregistrat in acest an. Terom a obtinut, in primele zece luni ale acestui an, venituri totale de 401 miliarde de lei si un profit net de 5,2 miliarde de lei. Societatea are 2.280 angajati si datorii totale de 322,2 miliarde de lei. Nanaa Hassan va detine 94,62% din actiunile Terom, care are un capital social de 156,6 miliarde de lei.
APAPS a lansat procesul de privatizare a societatii in mai multe randuri, ultima data in cursul anului trecut, insa trecerea in proprietate privata fost amanata, in principal, din cauza lipsei de oferte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO