Companii

Un spaniol in locul lui Francois Oliver la Carrefour

07.04.2006, 00:00 22

Carrefour Romania va fi condus, de luna aceasta, de Jacobo Caller Celestino, unul dintre, directorii Carrefour Spania, dupa ce Francois Oliver a fost directorul general al companiei in ultimii sapte ani.

"Dupa sapte ani de activitate profesionala in Romania, 100% la Carrefour, decid acum sa ma indrept catre alte orizonturi. Lucrand 18 ani in cadrul Grupului Hyparlo, dupa vanzarea sa catre Carrefour, in luna martie a acestui an, am decis sa parasesc grupul, indreptandu-ma catre noi provocari", a declarat Francois Oliver.

Carrefour a preluat la sfarsitul anului trecut pentru aproximativ 320 de milioane de euro controlul asupra Hyparlo, cel mai mare francizat al sau si cel care asigura managementul hypermarketurilor de pe piata romaneasca.

Ulterior, Carrefour a lansat si o oferta publica de preluare pentru restul de actiuni, in urma careia a ajuns sa detina direct si indirect apropae 94% din Hyparlo. La inceputul acestui an o echipa din cadrul Carrefour (printre care si viitorul director general al Jacobo Caller Celestino, potrivit ultimelor informatii) a fost in vizita in Romania, luand decizia de a mari obiectivul de extindere pentru Romania de la 20 de unitati pana spre 40, in conditiile in care ar putea aborda si hypermarketuri de suprafata mai mica decat 8.500-10.000 de metri patrati, cat sunt in prezent.

Carrefour a fost prima retea de hypermarketuri care a intrat pe piata romaneasca, in anul 2001. In prezent, compania opereaza cinci centre comerciale in Bucuresti, Brasov si Ploiesti, alte doua urmand sa fie deschise in acest an la Baneasa si Constanta. Magazinele Carrefour au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 435 de milioane de euro in Romania, ajungand din acest punct de vedere al doilea jucator din comertul romanesc dupa divizia cash & carry a grupului german Metro, care a realizat afaceri de 1,25 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO