Companii

Un start-up pe zi: La 23 de ani are un job în consultanţă şi un business cu evenimente pentru copii

Un start-up pe zi: La 23 de ani are un job în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.12.2013, 09:03 496

Renata Panait, o antreprenoare de 23 de ani din Bucureşti, a înfiinţat împreună cu o prietenă anul trecut firma Panda Kids SRL-D, care organizează evenimente pentru copii în care au investit 3.000 de lei.

„În urma unor discuţii într-un grup de prieteni, am hotărât împreună cu prietena mea, care ulterior s-a retras din afacere, să realizăm un pachet de servicii pe care să le punem la dispoziţia părinţilor şi a grădiniţelor“, rememorează antreprenoarea, care lucrează în prezent într-o firmă de consultanţă.

Societatea Panda Kids SRL-D a fost înfiinţată la începutul lunii decembrie 2012, astfel că cele două tinere au profitat de această perioadă a sărbătorilor şi au organizat diferite evenimente în grădiniţe. Au realizat o hartă a grădiniţelor din Bucureşti şi au început să  bată la uşile tuturor unităţilor pentru a-şi face cunoscute serviciile.

„Primul eveniment a fost un real dezastru deoarece nu cunoşteam un program al desfăşurării evenimentelor şi nu eram familiarizate cu detaliile. Îmi amintesc că atunci Moş Crăciun a intrat pe scenă cu cizme albastre. Cu toate acestea ultimul eveni­ment din perioada sărbătorilor a decurs perfect, fără sincope“, spune Renata Panait.

În afacere au investit 3.000 de lei, bani care au fost alocaţi înfiinţării societăţii, cum­pă­ra­rea de materiale, marketing şi realizarea site-ului, dar în prima lună 70% din această investiţie au fost recuperate, după cum afirmă tânăra.

Însă 2013 a început cu stângul pentru afacere pentru că asociata Renatei Panait s-a hotărât să se retragă. Aproximativ două luni activitatea Panda Kids SRL-D a fost oprită, însă Renata Panait s-a gândit să nu renunţe la acest proiect şi a reluat activitatea.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO