Companii

UniCredit cere insolvenţa Chimopar pentru un credit de 4 mil. euro

UniCredit cere insolvenţa Chimopar pentru un credit de 4 mil. euro

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristi Moga

24.08.2012, 00:04 1360

UniCredit Ţiriac Bank a solicitat marţi Tribunalului Bucureşti intrarea în insolvenţă a producătorului de substanţe chimice Chimopar Bucureşti, controlat de omul de afaceri Jaffal Imad şi listat pe Bursa de la Bucureşti, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 4 decembrie a acestui an.

Datele publice de la Arhiva de Garanţii Mobiliare arată că UniCredit a oferit firmei Chimopar un credit de 3,97 mil. euro în 2007, împrumut garantat printre altele şi cu un teren de 23 de hectare situat în bulevardul Pallady din estul Capitalei.

În urmă cu un an Chimopar a notificat pe bursă vânzarea pentru 18 mil. euro a unui teren de 35 de hectare de pe bulevardul Theodor Pallady către firma Maveco Holdings, despre care informaţiile publice sunt foarte puţine. Până în prezent nu a fost anunţat niciun proiect imo­biliar pentru acest teren. Cu toate acestea, compania a ajuns în situaţia în care UniCredit consideră Chimopar a fi în situaţia de incapacitate de plată. În ciuda tranzacţiei anunţate, cifra de afaceri a Chimopar a scăzut anul trecut cu 40%, la 6,8 mil. lei (1,6 mil. euro), în timp ce pierderile s-au dublat la 6,1 mil. lei (1,4 mil. euro).

În acelaşi timp, datoriile firmei au scăzut cu 5,4 milioane de lei, la 23 mil. lei (5,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Chimopar are o capitalizare de 31,7 milioane de lei pe Bursa de la Bucureşti şi mai are în curs o solicitare de intrare în insolvenţă înaintată de către firma Dancor Security Guard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO