Companii

Unilever numeste un manager belgian in locul Alexandrei Gatej

18.06.2009, 16:16 137

Gigantul din industria bunurilor de larg consum Unilever l-a numit pe belgianul Marc Desenfans in functia de presedinte al Unilever South Central Europe (USCE), in locul Alexandrei Gatej.

USCE este compania care coordoneaza din Bucuresti operatiunile din Balcani ale Unilever.
Desenfans are o experienta de 23 de ani in cadrul Unilever, iar din 2003 a ocupat functia de managing director al subsidiarei Unilever Francophone West Africa. Anterior, el a lucrat in vanzari si marketing, iar in 1999 si-a inceput mandatul de managing director al Unilever Hong Kong.
"Regiunea Balcanilor a devenit foarte importanta in ultimii ani, iar odata cu lansarea inghetatei (Algida - nr. red.) si achizitia unei marci traditionale de inghetata (Napoca - n. red.) am extins structura companiei cu o completare valoroasa", a spus Antoine de Saint Affrique, Executive Vice President Central and Eastern Europe.
Romania reprezinta cel mai mare business al Unilever in Balcani, piata locala aducand peste 70% din vanzarile USCE.
Compania a anuntat in urma cu aproximativ o luna ca mandatul Alexandrei Gatej la conducerea USCE a luat sfarsit, fara a da mai multe detalii.
Gatej a fost primul manager roman promovat pe o functie de executiv in Unilever South Central Europe, companie activa in 8 tari care in 2007 a realizat afaceri de peste 180 mil. euro. Mandatul ei a fost finalizat dupa aproximativ patru ani, iar in prezent Gatej ocupa o functie non-executiva in cadrul companiei, fiind business development manager pe Europa Centrala si de Est.
Pe piata romaneasca, Unilever este al doilea mare jucator in sectorul bunurilor de larg consum, dupa Procter & Gamble. Compania are in portofoliu branduri precum Dero, Dove, Knorr sau Delma.
Intrarea Unilever in Romania s-a realizat in anul 1995, odata cu preluarea de la stat a fabricii de detergenti Dero din Ploiesti.
In acest oras se afla in prezent cea mai mare unitate de productie, precum si centrul de distributie al USCE, dupa ce in 2006 compania a mutat aici fabricile de produse alimentare din Targu-Mures si Otopeni. In 2007, Unilever a mutat pe platforma de la Ploiesti si fabrica sa de margarina din Bulgaria.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO