Companii

Unita Turism se consolideaza

05.07.2006, 19:43 15

Compania Unita Turism Holding, controlata de omul de afaceri german Josef Goschy, a aprobat recent, in cadrul adunarii generale a actionarilor, fuziunea prin absorbtie cu firmele Traian SA din Drobeta-Turnu Severin si General Auto din Mamaia, conform datelor publicate in Monitorul Oficial. Miscarea va mai aduce cateva unitati de cazare in portofoliul companiei.
"Unita Turism detine 25 de hoteluri raspandite in toata tara, urmand ca, pana la finele acestui an, sa mai intre in portofoliu cel putin inca un hotel, a declarat pentru ZF Marius Pintilie, director executiv al Unita Turism.
Compania este actionar majoritar al Unita Turism Holding, cu o participatie de peste 95%. Potrivit lui Pintilie, numarul total de camere din portofoliul Unita Turism Holding va fi de 2.730 la sfarsitul anului curent.
"Estimarea pe care am facut-o cu privire la valoarea de piata a activelor pe care le detine Unita Turism Holding depaseste cifra de 138 mil. euro", spune Pintilie. El a precizat ca estimeaza o cifra de afaceri de 14 mil. euro pentru companie anul acesta, in crestere cu 26% fata de valoarea realizata in 2005. Unita Turism a inregistrat anul trecut o pierdere de circa 140.000 de euro pe fondul investitiilor realizate.
Presedintele Unita Turism Holding este Josef Goschy. Compania este al doilea cel mai mare lant hotelier din Romania, dupa SIF Transilvania, care are in portofoliu 60 de hoteluri. Pe locul trei se afla lantul Continental, cu 14 unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO