Companii

UPS asteapta aderarea pentru a-si mari cu 50% flota

08.03.2006, 00:00 19

Compania de curierat rapid international Trans Courier Service, agent autorizat UPS, va investi in cresterea flotei cu pana la 50%, in functie de raspunsul pe care Romania il va primi in aprilie de la Comisia Europeana.

"Ne vom mari capacitatea de distributie si transport pentru anul viitor cu pana la 50% in functie de raspunsul din luna aprilie 2006 (pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana in ianuarie 2007 - n.red.)", a afirmat Iulia Nartea, directorul executiv al UPS Romania.

Ea crede ca trendul ascendent al pietei autohtone de curierat international se va intensifica odata cu integrarea in UE, eveniment ce va influenta pozitiv relatiile comerciale cu tarile membre.

"In anul 2006, ne-am propus o crestere (a afacerilor - n.red.) de peste 30%. Este normal sa ne dorim o astfel de crestere, in conditiile in care piata de curierat devine din ce in ce mai competitiva, clientii au asteptari mai mari de la firmele de curierat, iar apropiata aderare la Uniunea Europeana va insemna o crestere economica pe ansamblu", a declarat Iulia Nartea.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,6 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

Marja de profit estimata pentru aceeasi perioada este situata intre 2% si 5% din cifra de afaceri, potrivit lui Nartea.

Planurile de investitii ale companiei pentru acest an vizeaza, pe langa dezvoltarea parcului auto de curierat, si deschiderea a trei centre pentru clienti UPS Customer Center in trei orase importante din tara, dar si investitii in tehnologie.

Compania introdusese in toamna anului trecut o cursa regulata cu un avion Fokker 27, cu o capacitate de incarcare de 6 tone, pentru a mari capacitatea de expedieri pe relatia Romania.

Clientii Trans Courier Service sunt in principal firme implicate in activitatea de comert exterior, dar si bancile, cabinetele de avocatura, persoanele fizice apeleaza la servicii de curierat international.

Principalii competitori ai UPS pe piata romaneasca de curierat rapid international sunt TNT, DHL si FedEx.

Conform ultimelor estimari ale operatorilor de expedieri, cresterea in 2005 a pietei autohtone de curierat international depaseste 30%, iar trendul ascendent nu se va opri curand.

Dezvoltarea economiei romanesti a determinat din ce in ce mai multe companii sa-si externalizeze serviciile de curierat si a implicat o evolutie fara precedent a pietei autohtone de curierat.

Valoarea estimativa a acesteia se situeaza in prezent in jurul a 100 de milioane de euro.

UPS in Romania a obtinut si anul trecut, fiind al treilea an consecutiv, titlul pentru cea mai buna performanta operationala la nivel de regiune.

La nivel mondial, UPS este prezenta in peste 200 de tari si deserveste zilnic 7,9 milioane de clienti. Compania a realizat in 2005 venituri globale de 42,6 miliarde de dolari (35,7 miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO