Companii

Urbis a trecut pe profit dupa primele trei luni

02.06.2005, 19:24 63

Urbis Armaturi Sanitare Bucuresti a obtinut in primele trei luni o cifra de afaceri de 554.000 de euro, in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, trecand astfel pe profit.

Castigurile societatii pe primul trimestru sunt insa nesemnificative in raport cu cifra de afaceri, in conditiile importurilor masive venite din Asia de Sud Est.

Reprezentantii companiei nu au putut fi insa contactati in cursul zilei de ieri pentru informatii suplimentare. Urbis produce si comercializeaza armaturi sanitare, accesorii pentru baie si bucatarie. Compania acopera peste 50% din piata interna fiind principalul producator de profil din Romania. Anul trecut, Urbis a obtinut o cifra de afaceri de 2,65 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de 2003, iar pierderea companiei s-a redus la 62.000 de euro fata de 364.000 de euro in anul anterior.

Piata articolelor de robinetarie este estimata la circa 10 milioane de euro pentru anul trecut, productia interna furnizand jumatate din oferta.

Restul pietei romanesti este acoperit in primul rand de importurile din China, reprezentand jumatate din cantitatea importata (20-25% din piata), si Vietnam, Indonezia, cu produse avand preturi cu 20-40% mai mici decat cele practicate de Urbis.

Principalii concurenti ai Urbis Armaturi Sanitare sunt producatorii interni Armatura Cluj si Aras Brasov si importatorii Romstal, Daewoo Mangalia Heavy Industries, Dedeman Bacau, Bricostore Bucuresti.

Producatorul de instalatii sanitare este listat la bursa electronica RASDAQ si conform ultimei raportari VGB detine 74,36% din capitalul social al Urbis, dupa ce a cumparat un pachet de 64,8% din actiuni de la fostul actionar majoritar, firma Romilexim Trading Limited Bucuresti. Romilexim detine in prezent 5,77% din actiuni, iar SIF Muntenia mai are un pachet de 14,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO