Companii

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, marţi, 7 martie, Timişoara. Evenimentul va avea loc marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 10:30 la Iulius Congress Hall, sala Strauss.

Urmează conferinţa ZF/BT România irigabilă, marţi, 7...

Autor: Florentina Niţu

07.03.2023, 00:05 124

Timişul are o producţie medie de 6 t/ha la porumb, iar Brăila, judeţul cu cea mai mare suprafaţă pregătită pentru irigat din ţară, are o producţie medie de 7,6 t/ha la porumb Fac irigaţiile o diferenţă de 25%?

În judeţul Timiş, producţia medie de porumb a fost de 6 t/ha în 2021, în timp ce în Brăila, judeţul cu cea mai mare suprafaţă pregătită pentru irigat din ţară, producţia medie a fost de 7,6 t/ha. Însă, în vestul ţării a fost contractată pentru irigaţii o suprafaţă de 2.940 de hectare, în timp ce în judeţul Brăila a fost contractată o suprafaţă de aproape zece ori mai mare. Astfel, producţia la hectar de porumb din Brăila a fost cu 25% mai mare decât în Timiş. Au făcut irigaţiile diferenţa?

„Toate producţiile mari de porumb la hectar din alte ţări sunt rezultatele irigării. În Spania, Italia, Franţa nu te apuci să cultivi porumb fără să ai irigaţii. Producţia medie de astăzi din România este dată de lipsa irigaţiilor şi de cele 4,5 milioane de hectare lucrate de fermele de subzistenţă. Este o situaţie de fapt şi trebuie gândită o strategie pentru cei care fac agricultură pe 0,5 până la maximum 2 hectare teren arabil, cultivând cereale, care trebuie să se regrupeze pentru a ieşi din aceste producţii medii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO