Companii

Ursus a raportat vanzari cu 33% mai mari in T3

Ursus a raportat vanzari cu 33% mai mari in T3

Dieter Schulze, presedinte si CEO al URSUS Breweries

30.01.2007, 18:45 20

Compania Ursus Breweries, al doilea jucator de pe piata berii, a inregistrat in trimestrul al treilea al anului financiar curent (octombrie-decembrie 2006) o crestere de 33% a vanzarilor pe piata locala, ritm de aproape trei ori mai mare fata de cel raportat in primele sase luni ale anului financiar.
In perioada aprilie-septembrie 2006, vanzarile Ursus au avansat cu 13% pe piata locala, mare parte din aceasta crestere fiind datorata rezultatelor din al doilea trimestru al anului fiscal, perioada in care vanzarile au avansat cu 24% in volum, dupa extinderea capacitatilor de productie ale fabricii din Buzau.
De altfel, limitarile la nivel de productie au determinat cresteri mai putin sustinute in primul trimestru al acestui an fiscal, dar si in anul precedent, cand volumele vandute de Ursus Breweries pe piata locala s-au majorat cu numai 5%.
"SABMiller a investit continuu in dezvoltarea operatiunilor URSUS Breweries, urmand ca pentru anul financiar 1 aprilie 2007- 31 martie 2008 sa fie realizate investitii de aproximativ 20 de milioane de euro care vor viza dezvoltarea unitatii de la Buzau, capacitatea totala a companiei urmand sa ajunga la 4,4 milioane de hectolitri pe an", a declarat Dieter Schulze, presedinte si CEO al URSUS Breweries.
Ursus Breweries a finalizat anul trecut o investitie de 40 de milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie ale fabricii de bere de la Buzau. In urma acestei investitii, compania poate ajunge la o productie de 3,9 - 4 milioane de hectolitri de bere, fata de 3,1 milioane in anul financiar precedent (aprilie 2005 - martie 2006).
URSUS Breweries a inregistrat anul trecut (aprilie 2005 - martie 2006) o crestere de 22% a cifrei de afaceri, pana la 150 de milioane de euro.
Ursus Breweries detine patru fabrici in Romania, la Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov. Din portofoliul Ursus Breweries fac parte trei dintre cele mai cunoscute marci de bere de pe piata locala: Ursus, Timisoreana si Ciucas.
Alaturi de acestea, compania mai produce Peroni si Stejar Strong Beer si importa marca Pilsner Urquel.
Piata berii a fost estimata anul trecut la 16 milioane de hectolitri, in timp ce valoarea pietei, in retail, a avansat pana la 1,4 miliarde de euro.
Ursus Breweries a raportat anul trecut un profit brut de 69,7 mil. lei (19,2 mil. euro), fata de 43,2 mil. lei (10,6 mil. euro) in 2004, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial. Ursus Breweries a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 538,4 mil. lei (148,1 mil. euro), fata de nivelul de 360 mil. lei (88 mil. euro) din 2004.
Ursus Breweries concureaza la nivel local alaturi de alte companii multinationale: Heineken (care detine in Romania compania Brau Union), InBev (prin filiala locala Interbrew) si Carlsberg ( reprezentant de Tuborg Romania). Alti jucatori importanti pe piata sunt European Drinks si Bere Mures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO