Companii

Utilajele agricole aduc 8,9 mil. euro la Irum Reghin

14.05.2007, 14:03 33

Compania Irum din Reghin, care desfasoara activitati de fabricare a utilajelor agricole si forestiere, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8,93 mil. euro, in crestere cu 26,7% fata de 2006, cand firma a realizat vanzari de aproximativ 6,55 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an se datoreaza in mare masura cresterii semnificative a cererii pe piata pentru piesele de schimb necesare functionarii utilajelor agricole si forestiere, majorarii volumului livrarilor pentru clientii nostri externi, dar si datorita extinderii activitatii companiei noastre", a declarat pentru ZF Transilvania directorul comercial al companiei Irum, Cristian Baciu.
Compania Irum desfasoara activitati de fabricare a utilajelor agricole si forestiere, tractoare, incarcatoare, transportoare, echipamente pentru intretinerea drumurilor forestiere, dar si producerea pieselor aferente acestora.
"Datorita politicii diverselor companii de reinoire a parcului de utilaje si achizitionarea de masinarii care au consumuri mai mici si performante superioare, ca si cerintelor de adaptare la normele de poluare europene, estimam o majorare a pietei pentru 2007 in comparatie cu anii trecuti", a mai spus Baciu.
Ponderea exportului reprezinta in momentul de fata 7,5%, din totalul cifrei de afaceri a firmei din Reghin.
Partenerii externi de afaceri ai companiei sunt din Germania, Italia, Bulgaria si Ucraina.
"Desi ponderea exportului este relativ mica in momentul de fata, dorinta noastra este de a creste productia pentru tarile membre ale Uniunii Europene, astfel ca in acest an vom incepe colaborarea cu firme din Franta pentru realizarea de componente si subansambluri", spune Cristian Baciu.
In 2006 compania a investit peste 1,2 mil. euro, principalele investitii fiind in retehnologizare si in protectia mediului, planuri de investitii ce vor fi continuate si in acest an, bugetul firmei pentru 2007 ridicandu-se la 2,8 mil. euro.
Compania Irum a fost infintata in anul 1991, avand ca principal domeniu de activitate fabricarea altor masini si utilaje agricole si forestiere. Principalii actionari ai companiei sunt S.C. Mavriprod S.R.L. din Reghin, cu o participatie de 93,34%, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice.
Numarul angajatilor companiei in momentul de fata este de 323 de persoane. Principalii competitori ai firmei pe piata externa sunt Camox Franta, HSM Germania, Timberjack SUA, Liebherr Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO