Companii

Vanzari de 88 mil. euro pentru Holcim

25.03.2003, 00:00 14

Producatorul de ciment Holcim Romania estimeaza pentru acest an o crestere a volumului vanzarilor cu aproximativ 5%, fata de un nivel de 88 de milioane de euro consemnat anul trecut, a declarat, luni, Kurt Habersatter, directorul general companiei.
"Activitatea in domeniul constructiilor a fost decalata, in aceasta perioada, din cauza iernii prelungite. O prognoza mai exacta in ceea ce priveste evolutia vanzarilor o vom putea realiza dupa primele sase luni ale anului", a spus Habersatter.
Holcim si-a propus sa investeasca, in 2003, peste 40 de milioane de euro pentru imbunatatirea tehnologiilor de productie, protectia mediului, precum si pentru dezvoltarea serviciilor.
"Cea mai mare parte a fondurilor va fi alocata pentru finalizarea proiectului de reabilitare a fabricii de la Alesd, unde unde va fi data in functiune o linie de productie pentru clincher si ciment complet renovata si modernizata", a precizat Habersatter.
De asemenea, compania va da in folosinta, in acest an, inca trei statii ecologice pentru productia betonului, la Sibiu, Arad si Timisoara. In prezent, societatea opereaza cinci astfel de statii.
Potrivit lui Habersatter, piata romaneasca a cimentului s-a ridicat anul trecut la circa 4,7 milioane de tone, in conditiile in care consumul de ciment a fost de circa 211 kilograme pe cap de locuitor.
Holcim este singurul producator de ciment alb din Romania, avand o capacitate de productie instalata de 100.000 de tone pe an. "Productia de ciment de alb a fost, in 2002, de circa 42.000 de tone din care aproximativ 4.200 de tone au fost exportate", a mentionat Habersatter.
Cimentul alb se utilizeaza in principal la finisaje si prezinta avantajul unei calitati superioare altor materiale folosite in acest scop.
Grupul elvetian Holcim, care are in prezent o cota de piata de circa 32%, a patruns in Romania in anul 1997, prin cumpararea fabricii de ciment de la Turda, ulterior preluand si capacitatile de la Campulung si Alesd.
Compania detine 11 statii de betoane, trei balastiere si are 1.900 de angajati.
Holcim este unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de ciment, betoane si agregate din lume, cu o prezenta in 70 de tari si aproximativ 50.000 de angajati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO