Companii

Vanzari Jacuzzi cu 40% mai mari in octombrie

26.10.2004, 00:00 51



VanzArile de produse Jacuzzi pe piata romaneasca au avut o crestere record in luna octombrie, de circa 40%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a spus pentru ZF Marius Oltean, director general al Fulmine SRL Timisoara, reprezentant al Jacuzzi pentru Romania.



"Rata mare de crestere se datoreaza, in principal, lansarii noii game de produse Morposis. Pe de alta parte, in aceasta perioada, inclusiv lunile noiembrie - decembrie, se inregistreaza varful de sezon in vanzari pe aceasta piata", explica Oltean.



Pe piata locala de cazi cu hidromasaj, estimata in acest an la aproximativ 1,5 mil. euro, cel mai mare distribuitor de produse Jacuzzi este Romstal. Produsele Jacuzzi sunt distribuite in Romania de mai multe companii. Gama Morposis, lansata in vara acestui an, si care a impulsionat puternic vanzarile Jacuzzi din Romania, este semnata de catre designerul italian Paolo Pininfarina, care are in palmares deja marci de automobile precum Maserati, Ferrari sau Jaguar.



Pe piata de cazi cu hidromasaj, sunt prezenti pe langa importatori si producatori locali precum Sanotechnik sau grupul de firme Delta.



Piata de cazi cu hidromasaj este pe un trend de crestere cu circa 15% fata de nivelul inregistrat anul trecut, in conditiile in care potentialul real este mult mai mare, daca se raporteaza vanzarile la cat se amenajeaza in fiecare an, sustin surse din piata.



Vanzarile Fulmine SRL Timisoara au fost in 2003 de peste 460.000 euro, afirma oficialii companiei.



In limbajul comun, Jacuzzi a devenit un nume aproape comun, precum adidas, xerox sau rigips, care de asemenea sunt branduri, si nu produse.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO