Companii

Vanzari Rehau de 7,5 mil. euro in noua luni

06.11.2002, 00:00 20

Rehau Polymer SRL, filiala romaneasca a grupului german din domeniul prelucrarii polimerilor, a realizat pe primele trei trimestre vanzari de 7,5 milioane euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania germana vrea sa investeasca 5,9 milioane euro in construirea la Sibiu a unei fabrici de tubulatura din PVC si polietilena, care va intra in productie in luna aprilie a anului viitor.
Pana la finele acestui an, compania spera sa realizeze vanzari de aproximativ 10 milioane euro, in crestere cu 35% comparativ cu 2001.
Fabrica va furniza tubulatura din polietilena pentru alimentarile cu apa si gaze si  tubulatura din PVC pentru canalizare si drenaj, precum si profile pentru industria auto.
"Vom incepe de anul viitor productia de polietilena si PVC la Sibiu, unde ne vom folosi de o cladire deja existenta, compania noastra urmand sa vina cu tehnologii si utilaje de ultima generatie. Sper ca in urmatorii doi-trei ani sa putem construi o fabrica noua, de la zero, tot la Sibiu", a spus Pop.
Potrivit oficialilor societatii, aproximativ 80% din productia fabricii va fi destinata pietei interne, iar restul va fi orientata catre pietele de profil din Bulgaria, Serbia si Republica Moldova. In prezent, produsele vandute de grupul Rehau pe piata romaneasca provin din Germania, Austria, Cehia, Polonia, Franta si Spania.
Potrivit lui Pop, grupul Rehau detine locul al doilea pe piata profilelor din PVC pentru usi si ferestre de aproximativ 20%, principalul competitor pe acest segment fiind Gealan cu 22-23%. De asemenea, compania activeaza pe piata instalatiilor electrice, sanitare, termice si subterane, alaturi de Romstal sau Energi Co.
Ponderea vanzarilor de profile din PVC constituie aproximativ 60-65% din vanzarile prognozate pentru acest an.
La ora actuala, grupul german Rehau vinde pe piata romaneasca profile din PVC pentru usi si ferestre, sisteme pentru instalatii prin pardoseala, sisteme pentru instalatii exterioare, sisteme pentru industria mobilei, furtunuri, produse pentru industria auto, fiind furnizor pentru clienti precum Metro si Porsche Romania.
Rehau a investit in constructia sediului, situat in comuna Tunari-Ilfov, aproximativ 3,7 milioane euro, costurile de amortizare ale acestei investitii urmand sa fie recuperate in urmatorii 10 ani.
In Romania, Rehau are 44 angajati. Din momentul intrarii pe piata romaneasca in 1996, Rehau a investit pana acum cca. 5 milioane de euro.
Piata tubulaturii din polietilena pentru alimentarile cu apa si gaze si  tubulatura din PVC pentru canalizare si drenaj a avut o crestere puternica in ultima perioada, pe baza lansarii a tot mai multe proiecte de infrastructura, atat in provincie cat si in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO