Companii

Vanzarile Panasonic au atins 34 mil. euro

31.05.2004, 00:00 14



Vanzarile Panasonic in Romania au avansat in anul financiar 2003 cu 54%, pana la 30 milioane euro, cifra superioara estimarilor initiale, cand se preconiza o crestere de 25%, a declarat Catalin Savulescu, directorul general al Panasonic Romania.



"Suntem multumiti de rezultatele obtinute, acestea fiind efectul exploziei vanzarilor de produse electrocasnice si electronice care a avut loc in anul 2003. Circa 80% din valoarea cifrei de afaceri a provenit din comercializarea televizoarelor, piata care a progresat foarte mult in anul precedent", a adaugat Savulescu.



Reprezentantul companiei a mai spus ca Panasonic si-a propus pentru anul fiscal 2004, care se va incheia la 31 martie 2005, o cifra de afaceri in crestere cu 10%.



"Inceputul a fost unul bun, dar ne asteptam la un recul al vanzarilor pe perioada verii, cand se vand mai bine electrocasnicele. Panasonic nu are in portofoliu electrocasnice mari, cum ar fi frigidere sau masini de spalat, dar speram sa compensam cu aparatele de aer conditionat si produsele telecom, respectiv centrale telefonice, faxuri sau telefoane DECT", a afirmat Savulescu.



De asemenea, Panasonic si-a propus sa intre, in cursul acestui an, pe piata sistemelor de navigare pentru autovehicule, a televiziunii cu circuit inchis (camere video pentru supraveghere, monitoare) si a PC-urilor (laptop-uri).



Prin intermediul a circa 100 de distribuitori si parteneri, Panasonic comercializeaza in Romania produse si accesorii audio/video, produse de telecomunicatii, cuptoare cu microunde, aspiratoare, aparate de aer conditionat si proiectoare multimedia.



Panasonic Romania, societate cu capital integral japonez, a fost infiintata in 1996, devenind reprezentant al Matsushita Electric Industrial. Compania a succedat societatii distribuitoare Electronica International, care a activat pe piata romaneasca din 1991.



Matsushita Electric Industrial este una dintre cele mai importante companii pe plan mondial in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice, fiind cunoscuta pentru marcile Panasonic, National, Technics si Quasar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO