Companii

Vanzarile The Body Shop au avansat cu 6% pe primul semestru

12.07.2004, 00:00 40



Lantul de magazine cosmetice The Body Shop a inregistrat o crestere cu 6% a vanzarilor pe primul semestru al acestui an, au spus reprezentantii companiei.



Pentru intregul an, compania si-a propus un target de crestere de 8,3% pana la 1,3 milioane de euro.



"Puterea de cumparare a romanilor este in trend usor ascendent si nu estimam schimbari spectaculoase pe termen mediu", a afirmat Dana Tudorache, director general la The Body Shop Romania. Anul trecut, vanzarile s-au ridicat la 1,2 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul precedent.



The Body Shop Romania este filiala locala a companiei britanice The Body Shop International care produce si comercializeaza produse cosmetice pe baza de ingrediente naturale. Cifra de afaceri globala a fost anul trecut de 700 mil.euro.



Romania este singura tara din Europa de Est care opereaza franciza The Body Shop.



In prezent The Body Shop opereaza patru magazine in Romania, dintre care trei situate in Bucuresti si unul in Constanta. Compania va deschide cel de-al cincilea magazin in toamna acestui an in complexul comercial Plaza Romania, din Bucuresti.



The Body Shop Romania are 36 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca odata cu deschiderea noului magazin.



Actionarii principali ai The Body Shop Romania sunt companiile Ginkgo Ltd, cu 52%, si firma locala de produse cosmetice Romsar Cosmetics, cu 38% din capital.



"Vrem sa extindem reteaua de magazine The body Shop in intreaga tara. Planul de expansiune rapida a fost blocat pana acum de lipsa spatiilor comerciale de calitate. Pentru anul 2004 nu intrevedem o noua investitie in afara magazinului pe care il vom deschide in toamna", a mai spus Tudorache.



Competitorii The Body Shop pe piata romaneasca sunt The Beauty Shop, franciza apartinand grupului elen Marinopoulos, Ina Center, care face parte din lantul Marionnaud Parfumeries, si Dumarex.





georgiana.stavarache@zf.ro





 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO