Companii

Veniturile din chirii ale centrelor comerciale Winmarkt au scăzut cu 20% în primul semestru

Veniturile din chirii ale centrelor comerciale Winmarkt...

Autor: Cristina Cuncea

21.08.2014, 00:00 314

În primul semestru numărul vizitatorilor celor 15 centre comerciale Winmarkt s-a redus cu 8,2%, la 14,6 milioane de persoane, faţă de acelaşi interval al anului trecut din cauza lucrărilor de modernizare care sunt în curs de realizare, potrivit raportului financiar al companiei.

Faţă de primul semestru al anului trecut, veniturile IGD în România s-au redus cu aproape 1,1 milioane de euro, din care circa 500.000 de euro din cauza plecării unor chiriaşi din centrele comerciale, iar 572.000 de lei pe fondul vacantării unor spaţii pe perioada amenajării de noi magazine în vederea atragerii de branduri noi.

"Scăderea numărului de vizitatori din centrele comerciale din România s-a datorat suprafeţei destul de mari pe care am ţinut-o goală pentru a face loc unor noi branduri pe care le-am adus în prima parte a anului. A avut loc deschiderea unui magazin H&M în primul semestru şi mai lucrăm la alte zece noi deschideri. Aceste deschideri vor avea loc la parter şi de aceea s-a văzut o reducere a numărului de vizitatori", se arată în raport.

În ceea ce priveşte vânzările retailerilor, reprezentanţii IGD menţionează să faţă de anul trecut s-a înregistrat o îmbunătăţire, cea mai bună performanţă fiind consemnată de retailerii de electronice (+13% la vânzări faţă de semestrul 1 din 2013) şi de cei de bunuri de larg consum, gen DrogerieMarkt, care au vândut cu 8% mai mult. Scăderi ale vânzărilor au avut retalierii din domeniul încălţămintei şi îmbrăcămintei

În primul semestru al anului trecut, centrele comerciale Winmarkt au generat venituri de 5,5 milioane de euro.

Valoarea activelor IGD în România s-a menţinut în primul semestru 173,4 milioane euro. Grupul deţine în România 15 centre comerciale Winmarkt în 13 oraşe şi o clădire de birouri.

IGD a bugetat investiţii de 12,5 milioane euro în perioada 2012-2015 pentru modernizarea şi extinderea suprafeţei închiriabile a reţelei de centre comerciale Winmarkt România.

IGD Group a preluat în anul 2008 reţeaua de centre comerciale Winmarkt, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiţii Ivington Interprises Limited şi Broadhurst Investments Limited, reprezentate în România de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit în 2010 acţionar unic al reţelei prin achiziţia acţiunilor deţinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Compania este prezentă în România şi Italia, cu vânzări totale de 62 milioane euro în primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO