Companii

Vicepresedintele Brown-Forman pentru Europa, in vizita de control

12.05.2005, 19:17 64

Grant McKenzie, vicepresedintele producatorului de bauturi spirtoase Brown Forman pentru Europa si Asia, se afla intr-o vizita de evaluare in Romania ca urmare a apropiatei lansari de catre liderul pietei mondiale a vinurilor, Constelation Brands din SUA, impreuna cu Brown-Forman a unei contraoferte pentru preluarea locului doi mondial din bauturi spirtoase, Allied Domecq.

Surse din industria bauturilor spirtoase sustin ca McKenzie se afla in Romania pentru a analiza performantele echipei de vanzari.

Pe piata romaneasca marcile Brown Forman - whisky Jack DanielÕs si vodca Finlandia - sunt distribuite de Allied Domecq Romania (filiala care detine 55% din piata de imported spirits estimata la 30 de milioane de euro anual, 2% din piata totala de bauturi spirtoase).

Allied Domecq Romania vinde brandurile de whisky Ballantines si Teacher''s, ginul Beefeater, cognacul Courvoisier, dar si marci ale englezilor de la C & C: Tulamore Dew si Carolans. Estimarile privind vanzarile Allied Domecq erau anul trecut de aproape 13 mil. euro, in crestere cu circa 45% fata de anul anterior.

Producatorul francez de bauturi spirtoase, Pernod Ricard a oferit 14 mld. dolari (11 mld. euro) pentru preluarea Allied Domecq, insa Constelation Brands urmeaza sa inainteze o oferta superioara cu 5 procente. stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO