Companii

Viorel Dinu sare din barca AVAS la Salans

08.02.2006, 21:08 170

Viorel Dinu, 30 de ani, face parte de la inceputul acestei luni din echipa de avocati Salans a biroului de la Bucuresti.

Dinu a lucrat anterior la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, el fiind consilier al presedintelui institutiei. De asemenea, Dinu a fost secretar al Comisiei de privatizare a BCR, cea mai mare banca din Romania, al carei pachet majoritar a fost vandut recent catre austriecii de la Erste Bank pentru 3,75 mld. euro.

"Am decis sa ma reintorc in avocatura pentru ca este un moment propice pe aceasta piata. Nu exista case de avocatura care sa se planga ca nu au proiecte", afirma Dinu.

Viorel Dinu a lucrat peste sapte ani la firma de avocatura Musat & Asociatii. El are experienta in domeniul litigiilor si a facut parte din echipa de avocati care au lucrat in ultima faza pe dosarul Resita. Americanii de la Noble Ventures au cerut autoritatilor romane despagubiri de pana la 353 mil. $ in fata Curtii de arbitraj international de la Washington, insa cererea acestora a fost respinsa.

Dinu a venit la Salans intr-un moment in care firma internationala de avocatura este implicata tot mai mult pe zona de litigii. Avocatii Salans asigura asistenta legala necesara pentru grupul petrolier Rompetrol, condus de Dinu Patriciu, care a initiat proceduri de arbitraj impotriva statului roman in fata instantei de arbitraj de la Washington, solicitand plata unor daune de 100 mil. $.

"Am ales Salans pentru ca ma pot exprima mai bine intr-o firma internationala, cu o retea formata din mai multe birouri", explica Viorel Dinu. Acesta este membru al barourilor din Bucuresti si New York.

Firma internationala de avocatura Salans are 15 birouri in Europa, SUA si Asia. Biroul din Bucuresti al firmei are 26 de avocati, din care doi parteneri - americanul Obie Moore si Anda Todor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO