Companii

Viorel Paunescu renunta la presedintia CA de la Intercontinental

06.10.2006, 20:31 112

Viorel Paunescu, presedintele Consiliului de Administratie al hotelului Intercontinental si unul dintre actionarii semnificativi ai Companiei Hoteliere Intercontinental Romania (CHIR), care administreaza hotelul Intercontinental de cinci stele din Capitala, nu va mai candida in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, din 11 octombrie, pentru functia de presedinte al CA.
"Dupa o activitate de peste 13 ani ca presedinte al Consiliului de Administratie al Star Lido 3 si Companiei Hoteliere Intercontinental Romania, am decis sa renunt la functia de presedinte al CA, insa voi candida pentru functia de membru al CA", a declarat pentru ZF Viorel Paunescu.
In ceea ce priveste eventualitatea parasirii industriei hoteliere in favoarea afacerilor imobiliare, Paunescu a declarat ca, desi activeaza si pe piata imobiliara, prioritare vor ramane hotelurile.
El estimeaza ca isi va mari participatia pe care o detine impreuna cu grupul de investitori cu care actioneaza concertat in cadrul Companiei Hoteliere Intercontinental Romania, de la 12,44% la aproximativ 30%.
"Tot pe 11 octombrie va fi selectata si aprobata oficial prelungirea contractului de management pe o perioada de cel putin 10 ani cu lantul Intercontinental Hotels. Variantele propuse au fost continuarea colaborarii cu Intercontinental Hotels sau afilierea hotelului la alta marca internationala de cinci stele", spune Paunescu.
"In Consiliul de Administratie au fost analizate si discutate scrisorile de intentie ale celor doua firme. Ele vor fi prezentate si in cadrul AGA si atunci se va lua decizia finala", mai spune acesta.
In ultimii cinci ani, zece etaje ale hotelului au fost renovate, intre acestea fiind incluse centrul de intretinere si tratament; primul etaj, destinat salilor de conferinta, meeting-uri si evenimente, restaurantul Madrigal sau apartamentul prezidential. De asemenea, a fost creata o parcare proprie a hotelului. In acest proiect de renovare au fost investite peste zece milioane de euro.
"Investitia s-a realizat proportie de 80% in sistem de regie proprie, prin folosirea fortei de munca a personalului propriu, ceea ce a generat o reducere de 50% a costurilor. Resursele financiare au fost obtinute din exploatarea a 178 de camere modernizate", afirma Viorel Paunescu.
Proiectul de renovare va continua si in urmatorii ani, bugetul disponibil ridicandu-se la aproximativ 15 milioane de euro. Renovarile se vor face pe baza propunerilor care vor fi facute de reprezentantii lantului cu care se va semna contractul in data de 11 octombrie.
Pentru anul acesta, reprezentantii Intercontinental estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, in crestere fata de anul trecut, cand a fost inregistrata o cifra de afaceri de noua milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO