Companii

Voestalpine: Este dificil de negociat cu 100 de proprietari

11.09.2008, 19:38 22

Negocierile dintre stat si reprezentantii Voestalpine privind semnarea unui memorandum in vederea realizarii unei investitii intr-un combinat siderurgic in valoare de circa 5 milliarde de euro sunt intarziate de pretentiile proprietarilor de terenuri vizate pentru constructia gigantului de otel.
In aceste conditii, semnarea actului este putin probabil sa se intample luna aceasta, spun reprezentantii Voestalpine, dupa ce initial fusese programata la finele lunii iulie.
Ieri, premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit la sediul Guvernului cu reprezentantii companiei austriece Voestalpine, acestia stabilind ca memorandumul sa fie semnat in prima decada a lunii octombrie, potrivit unor surse care au luat parte la discutii, citate de Mediafax.
Concernul austriac are nevoie de o suprafata de circa 600 de hectare in zona Agigea-Constanta, in apropierea celui mai mare port la Marea Neagra.
"Mai avem cateva probleme de rezolvat inainte de semnarea memorandumului cu Romania. Din aceasta cauza nu cred ca actul poate fi incheiat pana la sfarsitul lunii septembrie. Motivul este ca mai avem niste discutii legate de operatiunile portuare si parcelelor de teren din Constanta, care sunt greu de securizat. Avantajul in cazul Bulgariei il constituie faptul ca avem certitudinea cu privire la ce se va intampla dupa luarea unei decizii privind realizarea proiectului si locatia, parcul industrial. Solutia aleasa de autoritatile bulgare este mult mai buna comparativ cu cea aleasa de Romania, unde trebuie sa negociem cu mai mult de 100 de proprietari individuali de teren, fiecare avand propriile asteptari privind pretul de vanzare", a declarat Peter Schiefer, purtatorul de cuvand al Voestalpine. In cursa pentru realizarea investitiei mai sunt Bulgaria, care a semnat deja memorandumul, respectiv Turcia si Urcraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO