Companii

Volumul mai mare de mărfuri din piaţă şi întârzierile cu care sunt livrate camioanele noi saltă cu două cifre preţul camioanelor second-hand

Volumul mai mare de mărfuri din piaţă şi...

Autor: Mirabela Tiron

15.09.2022, 00:07 761

Creşterea pieţei de transport rutier de mărfuri, care a înregistrat volume mai  mari în acest an şi pe fondul războiului din Ucraina, dar şi întârzierile cu care sunt livrate camioanele noi au crescut preţul camioanelor second-hand şi cu două cifre, potrivit transportatorilor.

„Piaţa de transport rutier de mărfuri se mişcă, volumul de mărfuri este mare, iar transportatorii mici şi mijlocii caută să cumpere camioane pentru a susţine creşterea. Un  camion nou se livrează în mai mult de un an, aşa că achiziţionează camioane second-hand. Noi am vândut 30 de camioane second-hand către jucătorii mai mici. Avem în flotă Mercedes şi Volvo. Cine poate să susţină businessul acum are de câştigat, iar toată lumea trage acum să crească. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile din piaţă, la criza prin care trecem“, a spus pentru ZF Cătălin Lazăr, directorul comercial al International Lazăr, specializat în transport de mărfuri, cu un parc auto de 250 de camioane.

Compania  şi-a crescut afacerile cu 20% în prima jumătate a acestui an. 

Un camion second hand Mercedes Benz se vinde acum şi cu 105.000 de euro, faţă de 80.000 de euro înainte de criza semiconductorilor.           

„Criza generală de aprovizionare şi durata mare de livrare a unui camion nou, de peste un an, pune presiune în piaţa second-hand, unde preţurile la camioane second hand  au crescut cu peste 30% faţă de anul trecut când nu aveam această criză. Am vândut şi noi 10 camioane second hand care erau de back up“, a spus Mircea Vlah, directorul general al Dumagas Bucureşti, unul din cei mai mari trans­portatori de marfă de pe piaţă, controlat de fondul de investiţii Bancroft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO