Companii

Warburg Pincus si GE vin cu 40 mil. euro la Euromedic

08.05.2008, 20:07 73

Compania Euromedic, specializata in furnizarea de servicii de diagnostic imagistic, va investi 40 mil. euro, in urmatoarele 15-18 luni pe piata locala, in centre de diagnostic, de dializa si in 3-4 echipamente CET/PT (echipament de imagistica si medicina nucleara). Aceasta este cea mai mare investitie anuntata pana acum in sectorul medical privat.
"Pana la sfarsitul acestui an, am vrea sa mai aducem doua aparate PET/CT in centrele universitare, in plus avem planuri pentru alte doua centre de diagnostic imagistic la Iasi si la Pascani. Ne dorim de asemenea sa investim in dializa, domeniu in care, in Romania, cel putin pentru moment nu avem nimic", a spus Anca Petca, presedintele Euromedic Romania.
Compania, parte a grupului Euromedic International, care opereaza 150 de centre de diagnostic si dializa in 14 tari, si-a inceput activitatea pe piata locala in anul 2000, iar investitiile derulate pana in prezent au sarit de 30 mil. euro. Ultimul proiect al Euromedic a fost anuntat ieri si se refera la lansarea pe piata locala a echipamentului PET/CT in urma unei investitii de peste 5 mil. euro. Acest echipament permite diagnosticarea in faze incipiente a afectiunilor oncologice, neurologice si cardiace. Pretul unei astfel de investigatii este de 1.200 de euro, iar amortizarea intregii investitii "nu poate sa fie mai mare de sapte ani". "Anul trecut Euromedic Romania a inregistrat o cifra de afaceri de pana in 7 milioane de euro, dar pentru ca vom deschide noi centre anul acesta mizam pe o crestere de cel putin 35%", a mai spus Petca.
Euromedic detine cinci centre, la Arad, Constanta, Petrosani, Fundeni - Bucuresti si Medgidia. Actionarii grupului Euromedic sunt fondurile de investitii Warburg Pincus si GE Capital Equity Investments Inc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO