Companii

Whirlpool va produce frigidere la Arctic Gaesti

09.05.2001, 00:00 193



Producatorul de frigidere Arctic Gaesti a anuntat ieri semnarea unui contract de colaborare cu gigantul mondial al electrocasnicelor, compania americana Whirlpool.

"Arctic a semnat la sfartitul lunii aprilie 2001 un contract cu firma Whirlpool. In baza acestui contract se vor produce aparate frigorifice pentru comercializare de catre Whirlpool Europe SRL", spune comunicatul companiei. Oficialii celor doua companii nu au putut fi contactati pentru a da mai multe detalii despre contract.

Semnarea contractului de productie Arctic-Whirlpool confirma zvonurile de la inceputul acestui an care afirmau ca societatea din Gaesti se afla in atentia marilor jucatori de pe piata internationala pentru o forma de colaborare sau alta.

In prezent, Arctic este lider pe piata interna a aparatelor frigorifice, avand drept principal concurent compania suedeza Electrolux. Whirlpool este prezenta in Romania pe segmentul de piata superpremium, in timp ce Arctic domina segmentul de mijloc al pietei.

Arctic Gaesti a incheiat primele trei luni ale anului cu pierderi de 18,42 miliarde de lei, inregistrand si o scadere a cifrei de afaceri de la 169,48 miliarde de lei la 138,31 miliarde de lei.

Whirlpool Romania a fost infiintata in 1996, avand in prezent un capital social de peste patru milioane de dolari.

Valoarea vanzarilor inregistrate de Whirlpool Romania in anul 2000 se ridica la 20 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta o crestere in procente de peste 60% fata de anul 1999.

Gama de produse comercializate de Whirlpool in Romania curprinde: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, echipamente frigorifice, etc.

Se apreciaza ca piata white goods (produse electrocasnice) se ridica in Romania la 600.000-700.000 de unitati anual, avand un potential imens de crestere. Raportat la populatie, piata ar putea creste pana in jurul nivelului de doua milioane de unitati anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO