Companii

Zaharul Oradea ia 30 mil. euro pentru investitii in tehnologie

04.08.2006, 19:44 27

Compania Zaharul Oradea va contracta credite cu o valoare de circa 30 de milioane de euro pentru finantarea unor investitii in tehnologie in vederea cresterii competitivitatii pe piata europeana dupa aderare, a declarat joi contabilul-sef al companiei, Dana Filimon.
"Actionarii au aprobat contractarea creditelor la finele lunii aprilie, dar cel mai probabil vom realiza imprumuturile incepand cu 2007, dupa aderarea Romaniei la UE. In functie de evolutia pietei, am putea contracta o parte din sume chiar in acest an", a spus Filimon.
Banii vor fi alocati pentru investitii in tehnologie, in principal achizitionarea unor utilaje noi, care vor conduce la scaderea costului de productie.
De asemenea, compania intentioneaza sa isi mareasca capacitatea de productie.
Compania si-a dublat in prima jumatate a anului cifra de afaceri si profitul comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, a mentionat reprezentantul firmei, fara sa ofere detalii.
Anul trecut, Zaharul Oradea a raportat o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro, egala cu cea din 2004, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 20-30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO