Companii

Zalaul nu are terenuri pentru discounteri

26.03.2007, 18:15 41

Retele internationale de retail cu politica de discount, ca Plus, Penny Market sau Lidl, si-au exprimat interesul de a deschide in Zalau magazine de tip discounter, insa in oras nu exista terenuri disponibile, iar primaria nu dispune de astfel de locatii
"Solicitarile lor nu pot fi onorate, din pacate, pentru ca toti vor terenuri situate in oras, iar la capitolul acesta, Zalaul nu sta prea bine. Pentru constructia unui magazin de tip discounter este nevoie de cel putin 5.000 de metri patrati, iar in oras nu exista suprafete atat de generoase care sa se preteze la astfel de investitii. Iar investitorii acestia nu sunt interesati de locatii situate in afara municipiului", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Capilnasiu, primarul Zalaului.
Pe de alta parte, exista situatii in care unii investitori sunt obligati sa indeplineasca unele conditii pentru a putea deschide magazine in Zalau, cum s-a intamplat in cazul nemtilor de la Billa, care s-au aratat interesati sa investeasca in zona si care au fost conditionati de construirea unei baze sportive in oras. Consiliul Local Zalau a pus la dispozitia investitorului terenul pe care se afla acum singura baza sportiva din oras, cu o suprafata de 1,1 hectare.
"Investitorul o poate dezafecta doar dupa ce va amenaja un alt spatiu de agrement, mai modern, intr-o alta zona a orasului. Intelegerea pe care o avem cu cei de la Billa prevede ca acestia sa construiasca o baza sportiva cu doua terenuri de minifotbal (din care unul acoperit), sase terenuri de tenis (unul acoperit), vestiare pentru 100 de persoane si o parcare cu 30 de locuri. Valoarea totala a investitiei se ridica la 1,5 milioane de euro", a adaugat primarul.
Potrivit acestuia, grupul german Rewe, care detine lanturile de magazine Billa, a reusit sa achizitioneze un teren pentru constructia bazei sportive, insa nu a demarat lucrarile, deoarece zona s-a dovedit nepotrivita pentru investitie.
In prezent, singurul magazin tip discounter care functioneaza in Zalau este Artima, in vara anului 2007 urmand sa fie deschis un hipermarket Kaufland.
Magazinele de tip discounter tintesc consumatorii cu venituri medii si mici si au, in general, o suprafata de vanzare de aproximativ 1.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO