Companii

Zece momente care au marcat istoria de 27 de ani a comerţului modern local. Cronologia evenimentelor care au schimbat faţa unei industrii de 100 mld. lei. Când a fost deschis primul magazin? Cine a făcut primul miliard de lei profit? Care a fost prima tranzacţie de peste 100 mil. euro?

Zece momente care au marcat istoria de 27 de ani a...

Autor: Cristina Roşca

17.06.2023, 20:31 1731

În 2022, un an marcat de inflaţie record şi de un consumator mai prudent în achiziţii, discounterul german Lidl a devenit primul retailer român din comerţul alimentar al cărui profit a depăşit pragul de 1 mld. lei, după o creşte de 43%, de aproape două ori mai rapidă decât cea a cifrei de afaceri.

De altfel, două reţele – Kaufland şi Lidl, deţinute de acelaşi grup german Schwarz - ţin în spate 70% din tot profitul obţinut de comerţul modern local. Cele două lanţuri de magazine sunt de altfel şi primele două din România ca vânzări, Lidl depăşind Kaufland şi devenind lider după rezultatele din 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO