Companii

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Târgu-Mureş pentru conferinţa ZF Investiţi în România! Prezentul şi viitorul economiei româneşti vor fi dezbătute marţi, 18 octombrie, de companii precum Azomureş, Electroplast, DAW Benţa şi Betak

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Târgu-Mureş pentru...

Autor: Alex Ciutacu

17.10.2022, 00:05 335

♦ Noul model de creştere şi dezvoltare economică, finanţările bancare, oportunităţile europene şi reindustrializarea României sunt câteva dintre subiectele de pe agenda conferinţei. 

Ziarul Financiar şi CEC Bank organi­zează marţi, 18 octombrie, conferinţa ZF Investiţi în România!, ediţia Târgu-Mureş, unde unii dintre cei mai importanţi bancheri se vor întâlni cu antreprenori, manageri şi investitori care pun în mişcare economia locală. 

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Hotel Plaza V, unde toate dezba­terile vor pleca de la modul cum arată economia locală în 2022, provocările cu care se confruntă mediul de business şi soluţiile pe care le-au identificat pentru a merge înainte. 

Cum fac faţă companiile la noile condiţii de piaţă? Ce înseamnă noul model de creştere şi dez­voltare economică? Cum reindustrializăm România prin readucerea la viaţă a unor sectoa­re ca petrochimia sau metalurgia? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care ZF vrea să obţină răspunsuri la Târgu-Mureş, mai ales că panelul de dezbatere reuneşte nume consacrate din mediul de business, precum Azomureş, Electroplast, DAW Benţa, Betak, Goldring sau BVB. Faţă în faţă cu aceste companii vor fi unii dintre cei mai cunoscuţi bancheri din piaţă, şi-anume Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank, Ramona Ivan, director relaţii internaţionale CEC Bank, respec­tiv Ionuţ Lianu, director trezorerie CEC Bank. 

Ei vor discuta despre modul în care sistemul bancar continuă să sprijine economia, despre ce înseamnă finanţarea bancară pentru mediul de business în 2022 şi ce avantaj le poate oferi companiilor, dar şi despre modul în care putem folosi mixul de fonduri europene şi finanţare bancară pentru a continua să creştem şi să dezvoltăm economia. 

Momentul în care vin aceste dezbateri nu este unul simplu. După un 2020 complicat, anul 2021 a adus rezultate bune pentru business şi pentru economia României ca întreg, însă anul 2022 a venit cu propriile lui provocări neaşteptate. 

Războiul din Ucraina, inflaţia în creştere, preţurile mai mari pentru energie, provocările din lanţurile de aprovizionare sau disponibilitatea redusă a unor materii prime sunt elemente care au schimbat regulile jocului în acest an. 

Totuşi, companiile din România derulează proiecte de investiţii, încearcă să devină mai eficiente, mai curajoase, şi să treacă la următorul nivel. Despre toate acestea vom afla mai multe în cadrul conferinţei organizate la Târgu Mureş. 

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin. 

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, piaţa imobiliară, agricultură, industrie alimentară sau companii antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO