Constructii & Imobiliare

Angajaţii care lucrează de acasă se bucură de eliminarea statului în trafic şi de economiile făcute, dar le lipseşte socializarea directă. După pandemie, majoritatea ar vrea un program mixt : 3-4 zile la birou şi 1-2 acasă

Angajaţii care lucrează de acasă se bucură de...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2020, 12:12 794

Eliminarea timpului petrecut în trafic şi banii economisiţi sunt principalele avantaje semnalate de angajaţii clădirilor de birouri care lucrează în prezent de acasă, în timp ce la capitolul dezavantaje aceştia punctează în primul rând lipsa socializării directe cu colegii, urmată de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal, reiese dintr-un sondaj realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Cea mai apreciată schimbare este eliminarea timpului pierdut în traffic (80% dintre respondenţi), în contextul în care angajaţii din Bucureşti petreceau în medie 45 de minute pentru a ajunge dimineaţa la birou.

Următoarele avantaje sunt reducerea cheltuielilor (pentru 49% dintre respondenţi), îmbunătăţirea echilibrului între activitatea personală şi cea profesională (43%), mai multă libertate în gestionarea programului de lucru (40%), precum şi timpul suplimentar de odihnă (33%).

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii (74% dintre respondenţi), urmat de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal (44%), lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii (33%) şi capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuinţă (33%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO