Constructii & Imobiliare

Bog’Art va construi centrul comercial Veranda al familiei Pogonaru, care va fi ”înfipt” în mijlocul Pieţei Obor

Andrei Pogonaru- primul din dreapta

Andrei Pogonaru- primul din dreapta

Autor: Andreea Neferu

14.09.2015, 13:13 2920

Compania de construcţii Bog’Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, va ridica centrul comercial Veranda din Capitală, dezvoltat de familia omului de afaceri Florin Pogonaru pe terenul fostei fabrici Prodplast din zona Obor.

Desemnarea antreprenorului general al mall-ului vine în contextul în care lucrările de excavaţii au fost deja realizate de constructorul Apolodor, controlat de Radu Ouatu.

Compania Bog’Art, care a ridicat mai multe clădiri de birouri în Bucureşti şi care a finalizat anul acesta lucrările la centrul comercial Mega Mall din Capitală, a devenit anul trecut al doilea cel mai mare constructor de pe plan local, cu afaceri de 585 de milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Centrul comercial Veranda, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 25.000 de metri pătraţi, ar urma să fie deschis în toamna anului viitor, fiind în prezent închiriat în proporţie de 80%. Printre ancorele mall-ului se numără Carrefour România şi H&M. În afară de zona comercială, proiectul Veranda include şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, precum şi 1.200 de locuri de parcare.

Centrul comercial va deservi circa 430.000 de bucureşteni, potrivit estimărilor dezvoltatorului.

Familia Pogonaru vrea să intre în rândul dezvoltatorilor români de malluri prin acest proiect, pentru care estima anul trecut un potenţial de 20.000 de vizitatori zilnic şi încasări de chirii de circa 6,5 milioane de euro pe an.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO