ZF 24

Cartierele din Bucureşti pe care pariază dezvoltatorii că sunt următoarele care vor exploda. Unde vor fi următorii poli rezidenţiali din Capitală

ZF Tendinte în Piata Rezidentială 2024. Alin Popa, Business Development Director, Residential, Crosspoint Real Estate

Cartierele din Bucureşti pe care pariază dezvoltatorii...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2024, 11:30 38501

Dacă acum 3-4 ani se făceau pariuri cu zona Expozitiei şi Trafic Greu, şi acum lucrurile se schimbă acolo, eu pariez acum pe sectorul 2, pe zona Baicului, Doamna Ghita, Obor, pentru următorii ani, a declarat Alin Popa, Business Development Director, Residential, Crosspoint Real Estate .

”E o zonă accesibililă, care permite constructii pe înăltime, unde mai sunt foste platforme industriale. Noi avem un proiect în zonă, Quartier Azuga, care a pornit ca proiect mass market şi am ajuns să vindem apartamente şi de 300.000 euro”.

Crosspoint Real Estate este în discutii pentru preluarea managementului pentru 6 proiecte rezidentale noi, 1 în Bucureşti şi 5 în Ilfov. ”În Bucureşti lucrurile sunt impredictibile şi de aceea multi dezvoltatori se orientează spre orase secundare”

Ce a mai declarat Alin Popa:

Cred că orasul de 15 minute se aplică doar chiriaşilor. Noi suntem o tară de proprietari. Nu poti locui într-un oras de 15 minute mai mult de 1-2 ani când ai familie. Ai nevoie de şcoală, te muti la alt job, etc.

Proiectele rezidentiale din Ilfov au devenit competitive ca pret ca alternativă la Bucureşti.  

Infrastructura este un punct fierbinte. Dezvoltarea imobiliară este cu câtiva paşi înaintea infrastructurii.  Ilfov este un pic mai aerisit momentan, dar şi acolo se construieşte mult pe verticală. A3 şi A0 sunt două elemente care ne fac să sperăm că nu vor fi blocajele din Bucureşti

De multe ori clientii se uită la case verzi cam departe de Bucureşti, dar ajung să plătească mult pe transport. Depinde ce vrei să protejezi, mediul sau buzunarul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO