Constructii & Imobiliare

Colliers a consiliat Fribourg Development în vânzarea birourilor Liberty din Cluj către fondul american White Star Real Estate. “Ne aşteptăm să vedem şi alte tranzacţii cu clădiri de birouri finalizate în Cluj-Napoca”

Anca Merdescu (Svoronos), Senior Associate Investment & Debt Advisory în cadrul Colliers International Romania

Anca Merdescu (Svoronos), Senior Associate Investment & Debt Advisory în cadrul Colliers International Romania

Autor: Cristina Bellu

27.09.2019, 15:44 428

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International a consiliat Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, în vânzarea birourilor Liberty din Cluj către White Star Real Estate şi partenerul său de capital, o universitate americană de top.

Parteneriatul între un investitor imobiliar şi o instituţie de învăţământ este o practică obişnuită în ţările vestice, însă achiziţia Liberty Technology Park marchează o premieră pentru piaţa din Cluj şi din România, schimbând tipologia investitorilor prezenţi pe plan local.

”Numeroşi jucători imobiliari se aşteaptă să vadă tranzacţii foarte mari încheiate pe piaţa locală, dar, în această situaţie, valoarea tranzacţiei înseamnă mai mult decât lichiditate. Având în vedere tipologia partenerului de capital şi profilul de risc pe care acesta îl poate asuma, tranzacţia va avea un impact semnificativ din punct de vedere al businessului. Acest context cu totul nou pentru piaţa imobiliară este favorabil oportunităţilor de investiţii în Cluj şi în România”, explică Anca Merdescu (Svoronos), Senior Associate Investment & Debt Advisory în cadrul Colliers International Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO