Constructorul Alpine încearcă să vândă activele „pe pachete“

4 mai 2015 Autor: Andreea Neferu

Alpine a construit sediul Petrom City din Bucureşti, de 130 de milioane de euro, care are o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, din care 70.000 de metri pătraţi de birouri.

Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul ju­diciar al constructorului Alpine SA, a scos la vânzare separat activele companiei austriece aflate în insolvenţă la nivel local, după ce la licitaţia anterioară, cu un preţ de pornire de 7 milioane de euro, acestea nu au putut fi vândute „la pachet“.
 
Printre activele care vor fi puse în vânzare se numără o staţie de asfalt de 1,3 milioane de euro aflată la Chiajna, pe centura Bucureşti, sediul companiei de la Mogoşoaia, cu un preţ estimat la puţin sub 1 milion de euro, autoturisme şi camioane de aproape 800.000 de euro, utilaje de construcţii de aproape 1 milion de euro, precum şi alte active ale companiei, potrivit datelor care apar pe site-ul administratorului judiciar.
 
Alpine SA, care până în 2012 era unul dintre cei mai mari constructori locali, realizând de la autostrăzi până la mari clădiri de birouri, a intrat în insolvenţă în toamna anului 2013, la doar câteva luni după ce grupul-mamă Alpine din Austria a intrat în faliment, pentru că nu mai putea face faţă datoriilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.05.2015

 
Cuvinte cheie:
Alpine
, vanzare
, active
, insolvenţă
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide